Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

problem jest taki że jak ustawie żeby chodziło dobrze na biegach 1,2 i 3 to na 6 biegu łańcuch chce spaść na 7 bieg, jak odkręce baryłkę o obrót to łańcuch nie chce spaść z 1 biegu na 2, a na 6 i 7 chodzi dobrze, ale gdy zjadę z krawężnika lub zrobię bunnyhopa to zmienia z 1 na 2 bez problemu i na 6 biegu i 7 chodzi dobrze.

hak przerzutki jest prosty 

Edytowane przez Pewog
Napisano

1.) Nie da się zrozumieć tego co piszesz. Brak interpunkcji, brak podmiotu, orzeczenia, zacznij uczyć się języka polskiego, przydaje się w życiu.

2.) Sprawdź w instrukcji DM-MARD001-05-POL strona 14 procedurę doboru długości łańcucha i zweryfikuj czy Twój łańcuch jest z tym zgodny.
3.) Upewnij się czy masz kasetę o zakresie 10/11 - 50/51. Z innymi nie będzie dobrze działać.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Bardziej oczywiste przyczyny - krzywy hak - sprawdzić specjalnym narzędziem, krzywy wózek - praktycznie to podmienić na chwilę inną, bo one wyglądają na krzywe jak są proste, brudne, zacięte sprzęgło - rozebrać przeserwisować, mocno brudna linka wymienić razem z pancerzem.

Nieoczywiste - niekompatybilne inne elementy systemu - jaka kaseta? Jaka manetka? Czy masz 12s przerzutkę do 7s kasety? 

Miałem podobny problem - sam się poddałem, poszedłem do mechanika, ten na moich oczach wyczyścił i nasmarował sprzęgło (było w nim słabo, ale nie pomogło), sprawdził hak przyrządem parktoola - było ok i poddał się, bo nie miał innej przerzutki, a linki były OK. Kupiłem i zmieniłem przerzutkę (akurat z SLX na Deore 6100) i pełen sukces. 

EDIT: I oczywiście wszystko to, co koledzy powyżej.

Edytowane przez Wojcio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...