Pewog Napisano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 (edytowane) problem jest taki że jak ustawie żeby chodziło dobrze na biegach 1,2 i 3 to na 6 biegu łańcuch chce spaść na 7 bieg, jak odkręce baryłkę o obrót to łańcuch nie chce spaść z 1 biegu na 2, a na 6 i 7 chodzi dobrze, ale gdy zjadę z krawężnika lub zrobię bunnyhopa to zmienia z 1 na 2 bez problemu i na 6 biegu i 7 chodzi dobrze. hak przerzutki jest prosty Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Pewog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 Sprawdź czy nie masz luzu na śrubie mocującej przerzutkę do haka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 1.) Nie da się zrozumieć tego co piszesz. Brak interpunkcji, brak podmiotu, orzeczenia, zacznij uczyć się języka polskiego, przydaje się w życiu. 2.) Sprawdź w instrukcji DM-MARD001-05-POL strona 14 procedurę doboru długości łańcucha i zweryfikuj czy Twój łańcuch jest z tym zgodny. 3.) Upewnij się czy masz kasetę o zakresie 10/11 - 50/51. Z innymi nie będzie dobrze działać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Bardziej oczywiste przyczyny - krzywy hak - sprawdzić specjalnym narzędziem, krzywy wózek - praktycznie to podmienić na chwilę inną, bo one wyglądają na krzywe jak są proste, brudne, zacięte sprzęgło - rozebrać przeserwisować, mocno brudna linka wymienić razem z pancerzem. Nieoczywiste - niekompatybilne inne elementy systemu - jaka kaseta? Jaka manetka? Czy masz 12s przerzutkę do 7s kasety? Miałem podobny problem - sam się poddałem, poszedłem do mechanika, ten na moich oczach wyczyścił i nasmarował sprzęgło (było w nim słabo, ale nie pomogło), sprawdził hak przyrządem parktoola - było ok i poddał się, bo nie miał innej przerzutki, a linki były OK. Kupiłem i zmieniłem przerzutkę (akurat z SLX na Deore 6100) i pełen sukces. EDIT: I oczywiście wszystko to, co koledzy powyżej. Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Wojcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pewog Napisano 1 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 hak sprawdziłem narzędziem i jest prosty, pancerze wymieniałem i linke, przerzutka jest nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pewog Napisano 1 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 dałem długość łańcucha tak jak jest napisane i tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2023 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi