teotym Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Cześć, czy macie jakąś sprawdzoną trasę przez Mazowiecki Park Krajobrazowy? Przyjeżdżam pociągiem do Celestynowa, a potem chciałbym podążyć najpierw na południowy-wschód, kierując się mniej więcej na Kąciki, potem skręcić na zachód, w rejon Królewskiego Traktu, a potem jechać przez MPK aż do Otwocka. Chodzi mi o to, żeby nie zagrzebać się gdzieś w piachu, bo bardzo źle znoszę ukąszenia robali, a jak się zagrzebię, to mnie obsiądą. Czy macie jakieś sprawdzone trasy do polecenia? Prosta mapka mile widziana 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Nie wiem jaki masz rower i jakie trasy lubisz, ale najłatwiej byłoby Ci pojechać z Celestynowa niebieskim szlakiem do Osiecka. To małe miasteczko dobre do uzupełnienia zapasów. Dalej żółtym szlakiem przez Ponurzycę i Regut aż do połączenia z niebieskim. Osobiście go lubię, bo jest dość pofałdowany i tereny są przyjemne dla oka, cały czas coś się dzieje. Niemniej ostatnio w kilku miejscach trochę zarósł więc jeśli masz np. rower trekkingowy to jednak nie polecam. Piachu jest tu niewiele, choć w kilku miejcach oczywiście się znajdzie i trzeba trochę z nim powalczyć, bo są to konkretne łachy. Ale jest go zdecydowanie mniej jak więcej. Później wspomnianym wyżej niebieskim do połączenia z równą, szutrową drogą. Dojedziesz nią aż do leśniczówki Na Torfach i właściwie jesteś w Otwocku. Ergo - jesli masz rower MTB, lubisz pagórki i miejscami dzikość, to ta trasa powinna być w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi