123pla Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Mam ramę z piwotami i siedzą tam shimanowskie canti altusy ct91, które dokonały żywota więc stoję przed wyborem co zamiast nich - czy jestem skazany na kolejne canti czy mogą to być vbrake'i ? klamkomanetki mam tam jakieś stare Ultegry 2x10 jeśli ma to jakieś znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) Ma znaczenie, bo choć pivoty są takie same i tu nie problem, to różni się ciąg linki i mieszanie klamek canti z ramionami v daje słabe efekty. Niektóre klamki miały dwa miejsca na mocowanie linki. Szosowe klamki robią z canti. Podobno są jakieś adaptery. Np. TAKIE Edytowane 30 Maja 2023 przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 ja właśnie coś takiego znalazłem : https://allegro.pl/oferta/xlc-br-v04-hamulec-mini-v-cyclocross-cantilever-12114059178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Tak, mini v powinny poprawnie działać z klamkami szosowymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Krótsze ramiona - inna dżwignia - inne (jak w canti) klamki. Wszystko się zgadza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi