zxav Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Cześć, zwracam sie o pomoc ponieważ ja sie w rowerach wogole nie specjalizuje, oddalem rower [Kross Hexagon X1] do serwisu po ostatnim "wypadku", przed oddaniem do serwisu przedni amortyzator normalnie dzialal lecz po odebraniu dzisiaj z serwisu amor wogóle nie drgnie, nie mam pojęcia dlaczego, być może jest na to bardzo łatwy sposób naprawy lecz ja poprostu nie ogarniam, Z góry dzieki za kazda pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Istnieje szansa, że w tym kowadle masz blokadę skoku na górze prawdopodobnie prawej goleni. Jeśli jest, to trzeba tą wajchę przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zxav Napisano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Hej, albo jestem slepy albo tu tej wajchy nie ma Zdjecie jak to wyglada: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 A ten serwis to serwisował widelec? Czy ten widelec był kiedykolwiek serwisowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Aaa to Zoom jest... to tam nie będzie żadnej wajchy. Może mieć więcej sensu szukać czegoś najtańszego nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zxav Napisano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 @kipcior Dzieki, mozesz polecic cos budzetowego? Nie potrzebuje czegos mega dobrego, A tak ogolnie to poprostu zastanawialem sie dlaczego ten widelec taki sztywny poniewaz przed serwisem normalnie dzialal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Najlepiej podjedź do sklepu/serwisu rowerowego, bo i tak Ci to będą wymieniać, a nie chcę Cie w błąd wprowadzać. Zmierz skok amora, czyli górne golenie, bo najlepiej kupić o takim samym lub zbliżonym ale wtedy to tak max 20mm. Musi być rura prosta, u Ciebie powinna być 1 i 1,8 cala i pivoty. Zapewne jakiś Suntour, najtańszy XCE może by tam podszedł. Żeby było jasne to nie jest nic dobrego, ale uginać się będzie. Od tego Zooma i tak wszystko będzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zxav Napisano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Dzieki @kipcior Co sadzisz o SR Suntour XCT 100mm skok Lockout? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi