BrunoH Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Witam, Niedawno zacząłem skakać na rowerze i na razie są to małe i średnie hopki. Z racji mojego budżetu nie mogę sobie pozwolić na żadnego wypasionego fulla jednak coś podstawowego mi powinno wystarczyć na początek. Zależy mi aby to był full ponieważ mam problemy z kolanami a dzięki damperowi każde uderzenie będzie bardziej amortyzowane. Full będzie służył do skakania na średnich i małych hopkach oraz do przejażdżek po lesie ( w spokojnym tempie ) zastanawialem się nad Dartmoorem bluebirdem intro (Mullet)oraz Poligonem siskiu d5. Z tego co mi wiadomo ten drugi ma spoko osprzęt (zrównoważony) tylko amortyzacja mogłaby być lepsza. Odnośnie pierwszego nie mam zbyt wielu informacji poza parametrami. czy jeden z podanych rowerów jest okej, a jeśli nie to co byście proponowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Jak chcesz skakać, to nie kupuj „jakiegoś fulla”, a na pewno nie XC jak ten polygon. Szukasz przynajmnie roweru typu trail lub enduro. Bo zakładam, że chęć wycieczek wyklucza dirtówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Bluebird będzie zdecydowanie lepszą opcją, bo to sprzęt przeznaczony do skakania. Jesli masz odpowiedni wzrost, to za 7000 zł możesz kupic wersję Evo z rocznika 2021, która jest lepiej wyposażona: https://velo.pl/gorskie/gorskie-zawieszone/trail-29-fs/dartmoor/bluebird-evo-29 https://velo.pl/gorskie/gorskie-zawieszone/trail-275-fs/dartmoor/bluebird-evo-275-0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrunoH Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Patrzyłem w internecie na różne rowery i jeszcze takiego znalazłem : https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/trail-bikes/spectral-125/al/spectral-125-al-5/3175.html Czy byłby dobry a jeśli tak to czy dało by się wymienić koła w przyszłości na 27,5” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Tu napisałem swoje zdanie o wyższym modelu. Piątka jest trochę oszczędnościowa. Po płaskim się da jeździć. I sporo powinien wytrzymać, choć tu komponenty są słabsze. Nie ma po co wymieniać kół. On i tak jest dość niski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrunoH Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 a lepszy byłby Dartmoor bluebird evo 2021 czy ten canyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hazi35 Napisano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 https://allegro.pl/oferta/rower-mtb-marin-rift-zone-1-rozmiar-m-29-13534032874 a co myślicie o takim modelu jest to coś warte ? tylko sprzedający jakiś dziwny bo nie przyjmuje np zwrotów.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrunoH Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 właśnie tylko w moim przypadku rozmawiałem z kolega co się zna i w jego opini jak ja mam te problemy z kolanami to powinienem wziąć 27,5 cała koła a nie 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrunoH Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Sprawa wyglada tak że chciałem kupić bluebirda evo 2021 ale okazało się ze nie jest już w ogóle dostępny , w związku z tym mam pytanie. Kupić bluebirda intro mulleta i zamienić przednie koło na 27,5 (jeśli w ogóle można) ponieważ zależy mi na rowerze o kołach 27,5, czy kupić marina riftzone 1 (znalazłem za 7000zł). Jeszcze się chciałem zapytać czy przy 177cm wzrotstu i 55,5kg wagi powinienem wziąć rozmiar l czy m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 M. Wszystko można tylko co z tego wyjdzie? 🙂 W dniu 6.06.2023 o 18:53, BrunoH napisał: rozmawiałem z kolega co się zna i w jego opini jak ja mam te problemy z kolanami to powinienem wziąć 27,5 cała koła a nie 29 Możesz to rozwinąć? Co ma rozmiar kół do kolan...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrunoH Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Nie mam pojecia, zapytam się 😅. Jednak nawet nie biorąc pod uwagi kolan preferowałbym 27,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi