Anonimek1231 Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Chyba dobry dział. :3 Jaki uchwyt do telefonu na rower? Nie znam się, a chciałbym, żeby mój telefon przeżywał w miarę każdą jazdę. Coś sprawdzonego co nie sprawi, że przy większym podjeździe, nierówności zrzuci mi telefon na ziemię. Telefon: huawei p20 lite Coś za 50-80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) GUB G-80 - trzyma jak imadło, można zamontować telefon horyzontalnie, wertykalnie a do tego jest opcja montażu na mostku. Jak dobrze dokręcisz to nie drgnie nawet przy glebach. Edytowane 30 Maja 2023 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonimek1231 Napisano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) @keltu Fajne, fajne. A łatwo się wyciąga telefon? Jakby ktoś miał potrzebę wyciągania i wsadzania telefonu do uchwytu np co 20 minut. Będzie to pasować do troszkę grubszej kierownicy? 9.5cm obwodu Chociaż widziałem, że montują ten uchwyt nawet do kierownicy motocykla więc chyba tak. Edytowane 30 Maja 2023 przez Anonimek1231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Dużo jest tych GUB-ów. Mam ten UCHWYT ROWEROWY DO TELEFONU GUB PLUS 11 | Piotrówka | Kup teraz na Allegro Lokalnie Ten moj czasem eni tzryma super przy dokręcaniu pokrętlem. Zauważ, ze one są alumionowe, wyrabia sie gniazda od śrubek. Generalnie im cięższy smartfon tym nie widze sensu montowania w uchwycie, chyba ze jazda miejska bez wyjmowania go co chwilę. Wtedy wolałbym coś na ramę, ja do kieszeni podsiodlowej wkladam czasem telefon, jedną ręką wyciągam i jest spoko, zwolnię zatrzymam się, muzykę sucham Zauważ że w lato elektronika tez się poci i nagrzewa, w zimę pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Cytat Zauważ, ze one są alumionowe, wyrabia sie gniazda od śrubek. Dlatego warto śrubę która trzyma górną płytkę do obręczy przykręcić na cyjanoakryl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Ja korzystałem swego czasu z poniższych rozwiązań: https://www.spigen.pl/en/menu/accessories/phone-mounts/bike-mount-40048 oraz https://www.quadlockcase.eu/collections/shop-cycle Obecnie nie wożę już telefonu na kierownicy bo wjechała nawigacja, a mocowania odziedziczyła żona i córka. Na wycieczce łatwiej im mieć telefon pod ręką do robienia fotek. Są wersje bezpośrednio na kierownicę/mostek lub out front mount. Są wersje obudowy telefonu już z gotowym mocowaniem. Ja musiałem dokupić przyklejane mocowanie i do tego kupiłem sztywne etui do telefonu. Oba mocowanie trzymały telefon bez zarzutu. Szosa, las, góry, kamienie, korzenie - nic nie wypadło. Trzymanie jest pewne a wyciąga się bardzo łatwo. Wydaje mi się, ze samo wyciąganie jest łatwiejsze w Spigen Gearlock, przy odrobinie wprawy można to robić jedną ręką. Do Quad Locka potrzeba raczej dwóch rąk. Oba mocowania mogę polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 3 godziny temu, Anonimek1231 napisał: @keltu Fajne, fajne. A łatwo się wyciąga telefon? Jakby ktoś miał potrzebę wyciągania i wsadzania telefonu do uchwytu np co 20 minut. Będzie to pasować do troszkę grubszej kierownicy? 9.5cm obwodu Chociaż widziałem, że montują ten uchwyt nawet do kierownicy motocykla więc chyba tak. Odkręcenie i wyciągnięcie telefonu to kilka sekund. Będzie pasować plus zawsze możesz założyć na mostek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonimek1231 Napisano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) @keltu@wymiennik @iks A jak to wszystko zgrać z ewentualnym powerbankiem? Jakiś uchwyt na powerbank kupić? Edytowane 30 Maja 2023 przez Anonimek1231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 No to jak chcesz jeszcze baterie wozić to kup sobie torbę przyczepianą na rurę górną - paskudnie to wygląda ale będziesz miał futerał na telefon i torbę do której sobie włożysz powerbanka i inne graty. (zdjęcie poglądowe - nie mam pojęcia czy ten model jest ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Cześć Ze swojej strony mogę polecić taki uchwyt: https://bikepark24.pl/Uchwyt-do-telefonu-do-roweru-kellys.html Montuje się to pod kapsel na mostku. Montaż i demontaż telefonu jak przy zwykłym liczniku po prostu się wkręca bądż wykręca. Niestraszne mu góry, dziury, wertepy. Jakość tworzywa też bardzo solidna. Telefon w tym miejscu jest bardzo czytelny i łatwy w ewentualnej obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi