Skocz do zawartości

[rower do 1500-1900] rower na co dzień

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Szukam dla siebie (facet 186 cm wzrostu) roweru, którym jeździłbym sobie codziennie w wolnych chwilach po okolicznych wioskach, czy do miasta tam i z powrotem 30 km, nawet po kilka godzin dziennie. Praktycznie w 100% to będą drogi w wioskach czy mieście, nie mam żadnych lasów czy polnych dróg, więc tylko asfalt. Nie zależy mi na super bajerach. Wygodne siodełko, ładny z wyglądu, podstawowe przerzutki, solidne wykonanie, tani w utrzymaniu, tak jak w dzieciństwie gdy miałem ostatni raz rower - wsiadało się i jechało po prostu, nie patrzyłem nawet czy coś trzeba przesmarowac itp (;p)

Spodobały mi się 2 z wyglądu na media expert 

https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-gorski-mtb-indiana-x-pulser-1-9-m21-29-cali-meski-czarno-niebieski-2

rower górski, a ja będę jeździł tylko asfalt, ponoć nie nadaje się na asfalt np przez grube opony=większe opory toczenia, ale też nie mam zamiaru się bawić w kolarza z kaskiem i pochyleniem, czy bić rekordy w prędkości. Rekreacyjna, spokojna jazda dla sportu, ruchu i tyle.

drugi droższy crossowy 

https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-cross/rower-crossowy-indiana-x-cross-3-0-m21-meski-niebieski

tu czytałem z kolei na jakimś forum, że manetki hamulców są plastikowe i to mnie zmartwiło, czy wystarczająco wytrzymałe

Może ten górski się nadaje do zwykłej jazdy po asfalcie? Z media expert dostarczają i wszystko skręcają i regulują, więc może się nada do jazdy jaką opisałem czy może jakiś inny? Najlepiej do 1500 żebym mógł sobie ewentualnie ogarnąć za dodatkową kwotę akcesoria typu stopka, uchwyt itp + montaż i regulacja kogoś ogarniętego jakbym kupił z allegro itp

Edytowane przez silverrain