zelik76 Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Hej. Czy ktoś się orientuje czym się różni zwykła wersja od MTB? Czy chodzi tylko i wyłącznie o uchwyt? Bo różnica w cenie to 500zł. Ja z tym licznikiem skakał po hopkach nie będę, szalał po zjazdach też. Jedynie proste ścieżki przez lasy. Pytanie czy zwykła wersja z tym mocowaniem da radę w takich warunkach, bo 500zł dopłaty za sam uchwyt to duża przesada według mnie. No chyba że są jeszcze jakieś większe różnice między obiema wersjami - chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Masz pilota do sterowania, czujnik prędkości w zestawie. Nie jest to warte dopłaty 5 stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Wersja MTB bundle ma w zestawie krótki uchwyt, silikonowe etui, czujnik prędkości i pilot zdalnego sterowania. Sam komputerek się nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelik76 Napisano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Ok. dzięki za odpowiedzi. Zamawiam więc zwykłą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Dodam, że ten uchwyt MTB jest krótszy i "łamany". Luzem to koszt ~190 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelik76 Napisano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Przyszedł dziś Garmin. Od rana męczę menu. Fabrycznie był z językiem polskim, ale po automatycznej aktualizacji - bach! Nie ma - zniknął. Załapałem jak wgrywać kursy, ale ni cholery nie mogę po uruchomieniu kursu go przerwać. Wyskakują mi jakieś dziwne komunikaty, a czas dalej leci. Nie mogę się przełączyć z jednego kursu na drugi. Ech... Myślałem że obsługa będzie zdecydowanie prostsza. Macie na to jakiś sposób? Bo dzień mi zleciał i się poddałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Tak jest na to sposób - przeczytanie instrukcji, tam wszystko jest ładnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 Te instrukcje Garmina są strasznie lakoniczne 🙂 Najlepiej to męczyć urządzenie aż się załapie a potem utrwalać często używając 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 (edytowane) @spidelli 72 strony .......nie powiedziałbym , że są lakoniczne. W nich wszystko bardzo dokładnie jest opisane. Inna sprawa ,że najlepiej poznaje się Edge bawiąc nim i eksperymentując z ustawieniami. Na początku może to wszystko przerażać ale szybko się łapie o co w tym chodzi i "życie " staje się prostsze 😉. Edytowane 31 Maja 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 8 godzin temu, zelik76 napisał: Przyszedł dziś Garmin. Od rana męczę menu. Fabrycznie był z językiem polskim, ale po automatycznej aktualizacji - bach! Nie ma - zniknął. Zainstaluj na komputerze Garmin Express. Podłącz Garmina oryginalnym kablem i zrób aktualizajcę z poziomu tej aplikacji. Tam m.in. polecą aktualizacje map i innych rzeczy. W tym mogą polecieć pliki językowe. Po tym język wróci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 2 godziny temu, pecio napisał: Tak jest na to sposób - przeczytanie instrukcji, tam wszystko jest ładnie opisane. Prawdziwy mężczyzna nie czyta instrukcji 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelik76 Napisano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 @Eathan dzięki. Zainstalowałem, zaktualizowałem i polskie menu wróciło. Teraz obsługę mam jak na tacy. Trochę dziwne że Garmin Connect nie oferuje takiej opcji. Powinienem dostać z poziomu tej aplikacji najnowszą aktualizację, a tym czasem wychodzi na to że dostałem jakąś starszą wersję. Dopiero Garmin Express załatwił temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 31 Maja 2023 Udostępnij Napisano 31 Maja 2023 @zelik76 nie do końca. Te aktualizacje które dostałeś obsługują np. nowe elementy w Garmin Connect i nowe funkcje. Jednak nie idą tam aktualizacje plików językowych. Dlatego od czasu do czasu warto podłączyć. Przy okazji leci aktualizacja map jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi