k.dee Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Cześć wszystkim, potrzebuje pomocy przy wyborze pierwszej szosy endurance. Po dość długich poszukiwaniach i zagłębieniu się w temat doszedłem do wniosku, ze moim wyborem będzie jeden z tych dwóch rowerów: Orbea Avant H30-D https://www.orbea.com/pl-en/bicycles/road/avant/cat/avant-h30-d Cube Attain SLX https://www.cube.eu/de-en/cube-attain-slx-grey-n-black/676400 nie interesują mnie inne modele przy moim funduszu i ofertach, które na te rowery znalazłem. Specyfikacja są bardzo zbliżone. Orbea podoba mi się wizualnie bardziej, ale to Cube jest nieco lżejszy, a to przecież dość istotna kwestia. Proszę wiec o radę, który rower będzie tym lepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Orbea ma większą integrację kokpitu co utrudnia samodzielny serwis lub podwyższa koszt jeśli komuś to zlecisz. Zaletą takiego rozwiązania to tylko wygląd. Cube ma za to grupową korbę. Generalnie bierz co chcesz, technicznie nie odczujesz różnicy. Sam się musisz zastanowić czy warto dopłacać do avanta w imię wyglądu - osobiście bym za aluminiaka na pewno tyle nie zapłacił, za podobną kwotę już można karbon znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolko Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Do orbei wejdzie opona 35mm (wg technical manuala), do cuba 28mm, jeśli ma to dla Ciebie jakieś znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Do cube też wejdzie gładkie 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k.dee Napisano 30 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Czy różnica w wadze, tj. 0,6-1 kg byłoby mocno odczuwalna w jeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Maja 2023 Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Mocno nie ale zawsze lepiej mieć lżejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi