kostner Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Cześć, kupiłem używany rower Rockrider XC100 S w całkiem przyzwoitej cenie, ma jednak zmieniony mostek na Token z kątem nachylenia 20°. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to rower do XC jednak do mojego stylu jazdy lepszym wyborem byłby model Rockrider AM100 S, ale trafił się XC Czy zmiana mostka na krótszy o z zerowym kątem nachylenia jak w AM100 S byłaby dobrym pomysłem, aby uzyskać bardziej wyprostowaną pozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Rozumiem, że obecnie jest -20. Jeśli tak to aby nie iść w koszty obróć go i zobacz jak będzie Ci się jeździć… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Miałem taki w tym rowerze. Wyglądało trochę komicznie ale bardzo wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 po co zakładać taki mostek do wyścigowego xc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Autor tematu pisał wcześniej. Nie czytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 czytałem pytałem po co ty zakładałeś tego badziewnego zooma przeznaczonego do bmx dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Bo nie wiedziałem jak się sprawy mają w sensie jaka pozycja na danym rowerze jest dobra. Co do mostka to nie jest zły, tylko zależy gdzie go założymy. Mnie napis nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 dobra jest taka jak w każdym wyścigowym rowerze do xc czyli sporo niżej od siodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostner Napisano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Fabrycznie zamontowany był mostek -7*. Obrócenie obecnego będzie już wyglądało raczej komicznie z kątem +20*. Spróbuje wybrać się do rowerowego, może będzie opcja przymierzenia innego mostka lub takiego z regulacją kąta a później dobór sztywnego o takim kącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 +20* to nie jest jakiś mega wznios zwłaszcza jak chcesz używać tego roweru do rekreacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostner Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Założyłem mostek 35 mm 0° i jest zdecydowanie wygodniej choć wygląda mniej agresywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi