Rowerowy27 Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Witam miesiąc temu zakupiłem rower trek dual sport 2, wybrałem rozmiar ramy L przy wzroście 176. Na stronie przy rozmiarówce ramy było napisane ze ramę L bierzemy od 175-185 coś takiego. Po przyjściu roweru okazało się ze ciężko mi z niego zejsc krokiem dotykam praktycznie ramy ( mam jakieś 4 cm luzu) jak schodzę z roweru zawadzam noga o siodełko o ramę. Pytanie moje brzmi czy sobie coś ubzdurałem czy serio ta ramą jest za duza i lepsza by była ramą z rozmiarem M? Dodaje zdjecia jak to wyglada. Proszę o pomoc i ocenę https://files.fm/u/3z98gu4e7 zdiecie ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Mniejsza rama to niższa główka ramy, już i tak masz niezły stos podkładek. Przekrok wydaje się wystarczający. Przy wsiadaniu na rower, pochylaj w stronę którą wsiadasz, nie będziesz zawadzał o siodełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 (edytowane) Jest ok, 4 cm to wystarczający zapas nad górną rurą. Edytowane 28 Maja 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi