macias1337 Napisano 28 Maja 2023 Napisano 28 Maja 2023 Od kilkunastu dni szukam roweru gravel, mam kilku faworytów ale nie moge sie zdecydować w każdym z nich mnie coś martwi, czy jest ktoś mógłby mi doradzić ewentualnie zaproponować coś innego? Przeważnie jeżdżę po asfalcie (niezbyt dobrej jakości) i drogach szutrowych, jestem dość wysoki bo mam ponad 190cm wzrostu natomiast ważę niewiele bo w okolicach 80kg, do tej pory w oko wpadły mi Specialized Diverge E5 2022 - bardzo mi się podoba jednak nie wiem czy claris w tej cenie to dobry wybór CUBE NUROAD PRO - czytałem dużo opinii w których ludzie narzekali na różne rzeczy Giant Revolt 2 Wiem że w kwocie do 6000 zawsze znajdzie się jakies ale aczkolwiek mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi doradzić. Dodam, że jeżdżę wysłużonym rowerem crossowym także podejrzewam, że każdy z nich byłby lepszy aczkolwiek chciałbym kupić coś z czego byłbym zadowolony, dzięki z góry za pomoc. Cytuj
teotym Napisano 28 Maja 2023 Napisano 28 Maja 2023 Czemu akurat gravel? W tej cenie zamiast niemal najtańszego gravela, możesz kupić dobrze wyposażonego crossa bądź fitness. Czy to kwestia mody, czy realnie potrzebujesz kierownicy z barankiem i planujesz głównie szosę bądź bardzo lekki teren? Cytuj
macias1337 Napisano 28 Maja 2023 Autor Napisano 28 Maja 2023 Cieszą me oko rowery z barankiem to raz, dwa głównie jeżdżę po szosie i lekkim terenie (polniak ew. jakas ubita ściezka) i w swoim crossie, fitnessie nie wiem do końca co jaki mam rower bo troche nie jest z tej epoki, mam założone rogi na których bardzo wygodnie mi się jeździ, próbowałem chwytu na znajomego szosie jednak na trochę przymałej i stwierdzam że baranek to coś co w 100% do mnie przemawia. Cytuj
Mihau_ Napisano 28 Maja 2023 Napisano 28 Maja 2023 5 godzin temu, macias1337 napisał: Wiem że w kwocie do 6000 zawsze znajdzie się jakies ale aczkolwiek mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi doradzić. Kup sobie rometa aspre 2 i nie będzie żadnego ale. Ma grx, hydraulikę i sztywne osie, wszystko co powinien posiadać dobry gravel. 2 Cytuj
lisu256 Napisano 28 Maja 2023 Napisano 28 Maja 2023 6 godzin temu, macias1337 napisał: Od kilkunastu dni szukam roweru gravel, mam kilku faworytów ale nie moge sie zdecydować w każdym z nich mnie coś martwi, czy jest ktoś mógłby mi doradzić ewentualnie zaproponować coś innego? Przeważnie jeżdżę po asfalcie (niezbyt dobrej jakości) i drogach szutrowych, jestem dość wysoki bo mam ponad 190cm wzrostu natomiast ważę niewiele bo w okolicach 80kg, do tej pory w oko wpadły mi Specialized Diverge E5 2022 - bardzo mi się podoba jednak nie wiem czy claris w tej cenie to dobry wybór CUBE NUROAD PRO - czytałem dużo opinii w których ludzie narzekali na różne rzeczy Giant Revolt 2 Wiem że w kwocie do 6000 zawsze znajdzie się jakies ale aczkolwiek mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi doradzić. Dodam, że jeżdżę wysłużonym rowerem crossowym także podejrzewam, że każdy z nich byłby lepszy aczkolwiek chciałbym kupić coś z czego byłbym zadowolony, dzięki z góry za pomoc. Ostatnio była dobra promocja na tego cuba,ale już niedostępny. Cube Nuroad Pro, czarny | Bikester.pl Cytuj
Greg1 Napisano 28 Maja 2023 Napisano 28 Maja 2023 A na co ludzie narzekali w tym Cube? W porównaniu do tych linkowanych przez Ciebie Speca i Gianta to... to nie ma porównania - Spec na Clarisie, Giant na Sorze a Cube na GRX 2x10, sztywne osie, jedynie hamulce mechaniczne. Ewentualnie ten Romet Aspre 2 polecany powyżej ale w nim podobno pozycja bardziej sportowa i mało punktów montażowych 1 Cytuj
macias1337 Napisano 29 Maja 2023 Autor Napisano 29 Maja 2023 Koniec końców zamówiłem gianta w bardzo fajne cenie. Dzięki wszystkim za pomoc ;D Cytuj
Mihau_ Napisano 29 Maja 2023 Napisano 29 Maja 2023 Dobra cena za sorę i korbę na kwadrat to 3500-3700 Cytuj
Artur85 Napisano 29 Maja 2023 Napisano 29 Maja 2023 @Mihau_ cena dobra a rynkowa nowych rowerów to dwie różne sprawy. Nie ma co się oszukiwać i zaklinać rzeczywistości, korby ma kwadrat masz w rowerach za 6 tyś. i nic z tym nikt nie zrobi. No i albo kupujesz i jeździsz, albo narzekasz i piszesz jak to kiedyś było Cytuj
clavdivs Napisano 29 Maja 2023 Napisano 29 Maja 2023 Gravele jesli były na 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: Dobra cena za sorę i korbę na kwadrat to 3500-3700 Gravele na tarczach z sztywnymi osiami, na Sorze praktycznie nigdy nie schodziły poniżej 4tyś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi