Maciorra Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Co do smaru, to Judy Butter nie znam, więc się nie wypowiem. Żeby zrobić serwis komory powietrznej musisz zdjąć dolne golenie, wypuścić wiatr z komory i odkręcić korek od spodu górnej lagi - wtedy będziesz mógł wyciągnąć bebechy wyczyścić, przesmarowac i złożyć z powrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Dziękuję za instrukcje, smar Judy i tak jest na wyczerpaniu więc muszę jakiś kupić i mam dylemat. Bo żadnego z tych co koledzy w tym wątku wcześniej wymienili nie używałem a nie chcę kupować małe ilości a od razu większe opakowanie. Trudno więc się na jakiś zdecydować bez doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 W dniu 16.06.2023 o 17:48, Maciorra napisał: Co do smaru, to Judy Butter nie znam, więc się nie wypowiem. Żeby zrobić serwis komory powietrznej musisz zdjąć dolne golenie, wypuścić wiatr z komory i odkręcić korek od spodu górnej lagi - wtedy będziesz mógł wyciągnąć bebechy wyczyścić, przesmarowac i złożyć z powrotem. Wiesz coś (albo ktokolwiek wie, kto śledzi ten wątek) o tokenach do suntorów? Czy ma sens je zakładać w celu poprawienia czułości w pierwszej fazie skoku? Czy to zdecydowanie duża zmiana na plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Tokeny do poprawy czułości w pierwszej fazie skoku? W jaki sposób miałyby wpływać na czułość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Tokeny w komorze głównej zmniejszają dobijanie. Ale są ponoć widelce z tokenami w komorze negatywnej a to wpływa na czułość. Nie wiem jak z Sunturem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Ponoć. Nie kojarzę niczego takiego. Dziś, z bardzo małymi wyjątkami komora negatywna jest wyłączona z ingerencji użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Tu link do artykułu, co prawda mowa w nim jest o rokshoksach ale czy analogicznie tak samo lub podobnie jest w przypadku amortyzatorów SR Suntour?: https://prawie.pro/pub/tokeny-do-amortyzatora-po-co-sa-i-jak-je-zamontowac-film-12621/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 https://activia.sgl.pl/cena/czaci-zamienne/podkadki-i-tokeny/tokeny-zmiany-progresji_tokeny-zmiany-progresji-suntour-axonepixon-tr-z-goleniami-32mm/2109 - nie wiem czy pasuje akurat do Twojego modelu. Pamiętaj, że jeśli władujesz tokeny i zmniejszysz ciśnienie, to owszem nadal możesz mieć ochronę przed dobiciem, miękki początek skoku, ale też miękki środek, a to może oznaczać, że amorek będzie na bele czym przelatywał przez większość skoku, a potem gwałtownie się utwardzał pod koniec... Musisz poeksperymentować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Średnica się zgadza, powinien pasować ale upewnię się przed zakupem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2023 W dniu 21.06.2023 o 09:07, tobo napisał: Ponoć. Nie kojarzę niczego takiego. Dziś, z bardzo małymi wyjątkami komora negatywna jest wyłączona z ingerencji użytkownika. I dlatego u mnie od ładnych paru lat z przodu jest Cane Creek Helm, z takim fajnym zaworkiem na negatywnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi