kerlon Napisano 26 Maja 2023 Napisano 26 Maja 2023 Hej, Szukam roweru dla mamy - do około 1000zl, miałby być wykorzystywany do ok.10km dojazdów do pracy po ścieżce rowerowej. Mama nie ma specjalnych wymagań, ma być damka i tyle. Fajnie, gdyby można było taki rower przetestować w Krakowie lub okolicach. Dzięki! Cytuj
Kettler Napisano 27 Maja 2023 Napisano 27 Maja 2023 Nie rób tego mamie z 1000 zł trudno kupić coś używanego nowy w tej cenie to atrapa roweru na, którym będzie się tylko męczyć 😕 1 Cytuj
WaGiant Napisano 27 Maja 2023 Napisano 27 Maja 2023 Myślę że @Kettlerma rację choć ja sam kupiłem sobie mieszczucha za niewiele ponad 1tyś i od dwóch lat śmiga bez problemu . Trzeba najpierw odpowiedzieć na pytania : ile mama waży , czy ma rower i jaki , czy jest przyzwyczajona do przerzutek i do jakich , czy będzie jeździć tylko po płaskim czy są jakieś podjazdy . Tak na szybko popatrz na rowery ze zwykłą damską ramą ( nie ,,łabędzie " ) i ze zwykłymi przerzutkami - 6 biegów wystarczy . Popatrz na Rometa , Krossa ..... Ale budżet będziesz musiał chyba jednak trochę zwiększyć . Przykład - nie będę pisał że to super rower ale ja widział bym to miej więcej tak - https://allegro.pl/oferta/rower-romet-vintage-eco-d-bialy-m-12737451133 Cytuj
Kettler Napisano 27 Maja 2023 Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Nie napisałem tego złośliwie. Rowery w tym segmencie cenowym są z reguły bardzo ciężkie co w połączeniu z tanimi komponentami powoduje, że jazda nimi dla kobiety i to starszej jest po prostu trudna. Wiem to z własnego doświadczenia gdy kupowałem rower dla żony. Edytowane 27 Maja 2023 przez Kettler Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi