teotym Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Analiza zdjęć satelitarnych, map, stanu prac budowlanych itp. nie dała mi jasnej odpowiedzi. Czy z Warszawy do Mińska da się dojechać 2-ką przechodzącą w 92-kę lub S-2 przechodzącą w A-2? Nie mogę dojść, czy faktycznie są tam dostępne drogi dla rowerów bądź lokalne, czy tez trwają roboty budowlane uniemożliwiające bezpieczny przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Z Warszawy da się dojechać drogami serwisowymi do węzła Lubelska. Potem przez okoliczne wsie, przez Gliniankę, aż do tej trasy prowadzącej do Mińska. Tam niestety już chyba nie ma alternatywy... Ewentualnie jedziesz na Gassy, tam na prom, potem Otwock i ponownie Glinianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 @ChuChu Ale mi sama trasa nie przeszkadza, bo tam są albo równoległe, lokalne drogi, albo drogi dla rowerów - tak wynika ze Street View. Pytanie tylko, czy nadal jest tam budowa/remonty, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 3 godziny temu, ChuChu napisał: Z Warszawy da się dojechać drogami serwisowymi do węzła Lubelska. Mógłbyś podpowiedzieć jak dojechać do tych dróg serwisowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Dobra, droga serwisowa to chyba złe określenie. Nie wiem. Zaczynasz przy moście południowej obwodnicy. Naprzemiennie po jednej i drugiej stronie, masz idealnie równy asfalt wzdłuż trasy ekspresowej, a potem autostrady. Czasami trzeba chwilę pogłówkować, no ale da się bez problemu jechać. Pamiętam że w okolicach węzła Lubelska był kawałek szutrowy, ale strzelam że przez dwa lata już to zrobili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Dzięki. Będzie jakaś odmiana od wzdłuż Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 @ChuChuSuper są te serwisówki. Zero samochodów, ładna nawierzchnia. Z dojazdem do obwodnicy niestety już tak różowo nie jest. No chyba że ktoś jest masochistą i uwielbia ścieżki rowerowe z kostki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 No są fajne, sam dzisiaj jeździłem. Dojazd jak dojazd. Czasami lepszy, czasami gorszy. Niestety na ogół to drugie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 27 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Super, dzięki za cenne informacje - może za tydzień ruszę. Tylko powiedzcie proszę, czy obie drogi prowadzące do Mińska są przejezdne dla roweru? Przez obie rozumiem tę "górną" na mapie, prowadzącą m.in. przez Choszczówkę Rudzką i Choszczówkę Dębską, jak i "dolną, prowadzącą przez Brzeziny, Dębe Wielkie i Stojadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Dojechałem tylko do węzła Lubelska. Jak spojrzałem z wiaduktu na dalszą część autostrady w kierunku Mińska to widziałem że serwisówki ciągną się wzdłuż niej ale nie wiem jak daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 27 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 OK, to będzie trochę niewiadomych, czyli rowerowa przygoda 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 27 Maja 2023 Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Jak się wybierzesz to daj znać jak wygląda dalsza część tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 10 godzin temu, chrismel napisał: Dojechałem tylko do węzła Lubelska. Jak spojrzałem z wiaduktu na dalszą część autostrady w kierunku Mińska to widziałem że serwisówki ciągną się wzdłuż niej ale nie wiem jak daleko. Daleko. Nie wiem czy jest to ciągłe połączenie, czy może trzeba gdzieś zjechać czasami w okolicznej wsi. Natomiast patrząc na mapę i za okno ( często tamtędy jeżdżę samochodem), to da się dojechać do Kałuszyna. Wydaje mi się, że jest to połączenie ciągłe. Czasami trzeba zmienić stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 @chrismel Jeśli się zdecyduję, to na 100% dam znać. Nie daję tylko gwarancji, CZY się zdecyduję, bo może wpaść w międzyczasie inny pomysł 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Nie wolisz pojeździć po okolicznych wsiach czy lasach, których dookoła nie brakuje? Taka jazda w pobliży ruchliwych dróg, to raczej na zdrowie Ci nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teotym Napisano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 @ChuChu To też. Po prostu kończą mi się pomysły i tamtych stron jeszcze nie eksplorowałem. Ale faktycznie, teraz mam większą ochotę na coś spokojnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Nie ma tam absolutnie niczego ciekawego. Chyba że lubisz asfalt i ogłuszający hałas samochodów. Jeźdżę modelem RC w okolice POW. Jest tak głośno, że gdy pierwszy raz wyjechałem modelem przed blokiem, zorientowałem się ile robi hałasu. Jeżdżąc na wspomnianym miejscu, nie słyszałem go wcale. Masz wielki las w Wawrze, do tego Mazowiecki Park Krajobrazowy. Jest gdzie jeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 @ChuChu Jestem w identycznej sytuacji jak kolega @teotym 2 godziny temu, teotym napisał: Po prostu kończą mi się pomysły Mieszkam blisko centrum Warszawy a w tygodniu max co mogę poświęcić na jazdę rowerem to 2-2,5 godziny. Więc gdzie się nie ruszę mam samochody obok. Najfajniejsza krótka trasa jaką mam w okolicy to do mostu północnego i z powrotem. Ale przejechałem ją około 1500 razy i trochę mi się znudziła. Dlatego szukam alternatyw. W desperacji jeździłem nawet po większej koronie stadionu narodowego - równo 1 km w kółko . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Jest tyle miast w Polsce Wracając do tematu, trzymaj się torów a nie autostrady. Wesoła, Sulejówek, Halinów, osiągniesz Dębe. Końcówkę polecam ustawić w gps przez Gamratkę, albo w ogóle nie jedź do Mińska tylko skręć w dół na stawy w Rudzie i wracaj przez Gliniankę. Z Mińska można zrobić super trasy, ale sam dojazd z Wwy jest taki se. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 2 godziny temu, chrismel napisał: @ChuChu Jestem w identycznej sytuacji jak kolega @teotym Mieszkam blisko centrum Warszawy a w tygodniu max co mogę poświęcić na jazdę rowerem to 2-2,5 godziny. Więc gdzie się nie ruszę mam samochody obok. Najfajniejsza krótka trasa jaką mam w okolicy to do mostu północnego i z powrotem. Ale przejechałem ją około 1500 razy i trochę mi się znudziła. Dlatego szukam alternatyw. W desperacji jeździłem nawet po większej koronie stadionu narodowego - równo 1 km w kółko . Mieszkam obok lotniska. Oprócz Agrykoli i krótkiej pętli przez Bemowo, nie ma gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 28 Maja 2023 Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Na Agrykoli jeden koleś zaliczył Everesting: https://www.strava.com/activities/324480999 Widzisz, już masz gdzie jeździć w najbliższy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi