luk1984 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Wymieniłem stary łańcuch shimano hg-40 na nowy kmc z7 i o ile na starym nie przeskakiwało tak na nowym przeskakuje na 3 środkowych zębatkach ,dla próby założyłem z powrotem stary i działa. Teraz nie wiem w czym tkwi problem i co wymienić czy jest to kaseta a może łańcuch kmc jest do bani chociaż producent twierdzi że obsługuje wszystkie napędy 7 rzędowe. Dodam że zęby na kasecie nie są starte do szpica ale są to najczęściej używane przeze mnie koronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 reszta napędu do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1984 Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Korba jest założona nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) Zajechana kaseta (te 3 koronki na których przeskakuje), możesz trochę pojeździć na tym łańcuchu (daj mu z 50km) może się jeszcze ułoży a jeśli nie to niestety kaseta do wymiany. Edytowane 24 Maja 2023 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1984 Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Ok dzięki. Tak też obstawiałem na kasete . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Zamiast się denerwować przeskakiwaniem, można dojechać stary łańcuch i kasetę - oczywiście przychodzi taki moment, kiedy pada i korba jak się za długo jeździ ze starym łańcuchem... Z minusów nowego łańcucha na starej kasecie, to początkowe przeskakiwanie, co może być nawet niebezpieczne jeśli ktoś staje na pedały - tu paradoksalnie stary i wyciągnięty nieco łańcuch jest bezpieczniejszy, bo nie przeskakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1984 Napisano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Skorzystam z rady i jeszcze trochę pojeżdże na starym,potem kupie kasete i założe nowy łańcuch. Dzięki za rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi