kamilodirt Napisano 23 Maja 2023 Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Siemka, przy składaniu dartmoora pomyślałem by założyć tubeless. Więc kupiłem mleko, dedykowane opony, i zmieniłem taśmę w obręczy. I mleko niestety słabe, Więc mam pytanie do was. Jakie mleko polecacie? do 150zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 23 Maja 2023 Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Jedni pochwalą Stana, potem przyjdą inni i polecą Ci Trezado. Znajdą się też zwollenicy Caffelatex.....itp. Sam musisz ocenić...skoro nie jesteś zadowolniony z tego co masz to kupujesz inne i sprawdzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Rower będzie służył do stuntu, i np podczas manuala by łatało. Osobiście patrzyłem na stana i zastanawiam się nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 23 Maja 2023 Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Stan/doc blue Schwalbe jest moim zdaniem ok, jeździłem jeszcze sporo na orange, też dobrze działał. Nie polecam finish line u mnie w ogóle nie działał, nawet przy małych dziurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mondeus87 Napisano 23 Maja 2023 Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Ostatnio zalałem mleko firmy FinishLine. na razie po paru miesiącach używania nie ma problemów. Opona jest bardzo dobrze uszczelniona. Mleczko zawiera w swoim składzie kewlar, ale ciężko powiedzieć czy nie spełnia on jedynie marketingowej roli W każdym razie mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 23 Maja 2023 Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Ja używam od dawna Muc Off No Puncture i nie mam powodów do narzekań, ostatnio wyciągnąłem na trasie srogiego kolca od glediczji, mleko aż siknęło, ale zaraz po tym problem został zapomniany, nawet nie musiałem dopompować. Stosuję te mleko w 4 rowerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2023 Jeśli jest naprawdę tak jak napisałeś @Semtex to mnie skusiłeś XD Cytat Ja używam od dawna Muc Off No Puncture i nie mam powodów do narzekań, ostatnio wyciągnąłem na trasie srogiego kolca od glediczji, mleko aż siknęło, ale zaraz po tym problem został zapomniany, nawet nie musiałem dopompować. Stosuję te mleko w 4 rowerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delfin150 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 @kamilodirt Tutaj poprosiłbym aby bardziej doświadczeni koledzy potwierdzili tą tezę, albo wyprowadzili mnie z błędu, natomiast raz na jakiś czas słyszę że dane mleko musi się polubić z daną oponą, tzn. że mleko X nie zalepia albo słabo zalepia dziury w oponie A, ale w oponie B od innego producenta zalepia wszystko jak leci i działa super. Jeśli to prawda, to musisz to wziąć pod uwagę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Nie wiem jak z różnymi kombinacjami opona-mleko, u mnie Stan's uszczelniał bez problemu Maxxisy, Onzy, Conti i Micheliny. Innego mleka nie szukam bo to u mnie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Cytat Tutaj poprosiłbym aby bardziej doświadczeni koledzy potwierdzili tą tezę, albo wyprowadzili mnie z błędu, natomiast raz na jakiś czas słyszę że dane mleko musi się polubić z daną oponą, tzn. że mleko X nie zalepia albo słabo zalepia dziury w oponie A, ale w oponie B od innego producenta zalepia wszystko jak leci i działa super. Jeśli to prawda, to musisz to wziąć pod uwagę ;). Mleko kupiłem w takim sklepie rowerowym, że sprzedają wszystko jak leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 22 godziny temu, kamilodirt napisał: Jeśli jest naprawdę tak jak napisałeś Najlepsze, że to mleko najpierw uszczelniło ten kolec, ja z tym jechałem z 5 km, myślałem, że mi się gałązka zaplątała między klockami opony, dopiero na postoju to wyciągnąłem, żałowałem, że nie nagrałem tego momentu bo to był widowiskowy, hmm, wytrysk 🤣 Stosuję to mleko w rowerze z oponami Rocket Ron, ta opona wygląda jakby jeża przejechała, nawet obie, obie trzymają ciśnienie, miałem je w Maxxis Ardent, a teraz w Bontrager XR4 i na tej ostatniej była przygoda z kolcem. Na Rapid Ronach też miałem kolec i też nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Na Allegro można kupić mleko od gościa który sam robi. 50 PLN za litr. Jeżdżę na tym od kilku miesięcy i wydaje się okay. Opony Minion, jazda ciężki las. Dla testu dwa koła zrobiłem na drutowych Ardentach. Wentyle wycięte z dętek a obręcz tylko ma taśmę. Wszystko pompowane zwykłą pompką. Wszystko działa. Tylne koło przy obręczy od niskiego ciśnienia często jest mokre ale ciśnienie trzyma. Chyba można polecić. A, leje około 200 ml tył i ze 100 przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi