gad Napisano 22 Maja 2023 Udostępnij Napisano 22 Maja 2023 Żona ma rower Romet Gazela 3. 0 i narzeka, że jest jej ciężko jeździć na środkowym blacie. Pomyślałem, aby wymienić na inną z mniejszymi blatami. Obecną Korba z blatami SR Suntour XR-178 48/38/28 175 mm Czy taka Korba będzie odpowiednia. https://www.centrumrowerowe.pl/mechanizm-korbowy-shimano-tourney-fc-ty301-pd20202/?v_Id=187947&gclid=CjwKCAjwpayjBhAnEiwA-7ena6qNFE9LkklO_l5YNSxVI0tXUAy_7YZGOnadwCyaUnwPFOwL0TjdvBoC814QAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 26 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 To jak, będzie pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Jeżeli przerzutka ogarnie (pewnie tak tylko trzeba ją opuścić) to będzie pasować tylko musisz sprawdzić czy nie będzie potrzeby zmienić suport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 26 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Chyba będzie problem, bo suport jest zintegrowany. Trzeba będzie kupić nowy do tej korby. Tu opis roweru https://www.rowerzysta.pl/rower-trekingowy-romet-gazela-3-0-2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Ale przecież SR Suntour XR-178 to zwykła korba na kwadrat, przeznaczona chyba pod długość 122 mm, więc najprawdopodobniej nawet suportu byś nie musiał zmieniać. Niech jeszcze wypowie się ktoś mądrzejszy 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 27 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Tak tak, to ja żle zrozumiałem. Chyba trzeba będzie kupić i dopiero wtedy sprawdzić, czy długość suoprtu będzie pasowałem do tej korby. Myślałem nawet nad zmianą korby z trzema blatami na jeden, ale chyba szkoda kasy i zachodu. Edytowane 27 Maja 2023 przez gad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 28 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Dodam tylko że ramiona korby są dosyć mocno wygięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi