dongregorio Napisano 21 Maja 2023 Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Hej Czy lepiej przy wymianie zastosować dedykowane łożyska do piast i bębenka (znam modele, one są z uszczelnieniem jednostronnym) czy lepiej zastosować łożyska innej firmy typu FAG, NGK, FŁT Jeśli lepiej zastąpić to czymś innym - to czym? Koła to: Fulcrum Quattro LG Łożyska fabryczne: R4-004 [piasty] + RS-011 [bębenek] Inne oznaczenie: 6903 + 6803 (jak wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Odpowiem ci tak. My na serwisie mamy różne łożyska i jakieś najtańsze z hurtowni i enduro i nawet nierdzewne. I jeden ziomek miał serwis piasty tylnej w chyba listopadzie a juz w styczniu wszystkie łozoyska zdechły, bo to były te najtańsze. Wnioski wyciągnij sobie sam. Najlepiej kupić nierdzewne, i je czyścić co jakiś czas. Ale są drogie. Zasadniczo nawet najtańsze się sprawdzą jak będziesz im robił przegląd. Czy to sie opłaca? nie wiem, wiem ze te tanie i tak trzeba otworzyć przed montażem i dodać smaru bo go tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dongregorio Napisano 21 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 OK, gdzieś czytałem że nie powinno się pchać wysokoobrotowych, bo one mają duży luz roboczy Jakich szukać żeby to z sezon przetrwało bez jazd w ekstramalnych warunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Nie powinno się pchać, owszem bo wyskoków obrotowe mają oznaczenie zz i mają uszczelnienie bez stykowe, a wiec woda i pył welcome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dongregorio Napisano 21 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 OK, wiem już całkiem sporo skoro tak Zostaje kwestia producenta łożyska - no i kwestia czy nowe łożysko dosmarować / zmienić smar ? Jeśli tak to na jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi