HerrMann Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Szukam opon z niewielkimi oporami toczenia i możliwie cichych do czysto rekreacyjnego szutrowo/asfaltowo/piaszczystego ganiania po lasach. Obecnie ujeżdżam Maxxisy IKON, ale ich buczenie na asfalcie jest mocno wnerwiające. W oko wpadły mi Maxxisy Rekon Race i CST B-TRAILe. Ciekawe są też CST JACK RABBIT, ale obawiam się, że nie będą wiele cichsze od wspomnianych IKONÓW. Z góry dziękuję za propozycje Schwalbe Hurricane - sprawdzone i trakcja w choć trochę kopnym piachu grozi śmiercią lub kalectwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Vittoria Mezcal. Ikony to są kotwice 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 15 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Ikony były fajną odmianą po Hurricanach. Pewne, obliczalne, perfekcyjnie układające się na obręczy. Czy są aż kotwicami - nie wiem, ale dziś szukam już czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Maxxis to powinien mieć kotwice w logo Vittoria Mezcal lub ewentualnie klasycznie Race King. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Wspomniane recon race przy ikonach to są kotwice z zestawem spadochronów hamulcowych w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Vittoria Mezcal po zmianie z Maxxisa Ikon to super szybka opona. Jeszcze mogę polecić Wolfpack Speed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 16 Maja 2023 Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Też szukałem takich opon i kupiłem Continental duble fighter III I do takich zastosowań jak piszesz sprawują się bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 16 Maja 2023 Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Ja jeżdżę obecnie na Schwalbe G-one allround 700x35C Super Ground i jestem zadowolony. Zrobiłem na nich kilkaset km po asfalcie, kilkaset kilometrów po leśnych ubitych ścieżkach, miejskie ścieżki z dziurami, a i zdarzył się tłuczeń w lesie, jakieś polne ścieżki. Swego czasu też szukałem opon na takie właśnie trasy i tu na forum wpadły mi informacje w ww. oponach. Zaryzykowałem i nie narzekam. Wg mnie ciche na asfalcie i dobrze radzą sobie w lesie. Ale przyznaję, że nie mam dużego porównania z innymi tego typu oponami bo jako pierwsze miałem jakieś fabrycznie zamontowane opony Gianta (nie pamiętam nazwy) i szybko je wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi