przemeg Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Drodzy Szukam rękawiczek na ciepłe dni. Bez palców. Ważne - żele i poduszki odpadają. Mam gripy ergon, uwielbiam je. W zimne dni jeżdżę w ocieplanych lekko rękawiczkach bez żadnych wstawek i jest git. Wszelkiego rodzaju żelowe jakie testowałem powodują dyskomfort. Przesuwa mi się ta poduszka pod kciukiem, pod palcami uwiera... Czy to tani Accent czy droższa Chiba, nie lubię się z żelem. Szukam czegoś wytrzymałego, nie pijącego w palce, wytrzymałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Najtańsze tribany z Decla - niby maja jakąś gąbkę, ale jest na tyle cienka że jej nie czuć. Tak z ciekawości, po co ci na lato rękawiczki skoro nie potrzebujesz dodatkowej "amortyzacji"? https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-na-rower-szosowy-roadc-100/_/R-p-100865 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Ja latem używam pełnopalcych ST100 z Deca. Nie mają żadnych wypełniaczy. Dobrze się je pierze. Wiem, że pytasz o krótkopalce, ale moich nie podwijają się też końcówki palców i chwyt jest pewny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Maja 2023 Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Ostatnio przestawiłem się na rękawiczki Giro i jestem zadowolony z jakości. Mają model którego szukasz https://www.centrumrowerowe.pl/rekawiczki-krotkie-giro-zero-cs-pd21234/ Wiele sezonów używałem Decathlonowych, prują się ale bez większego problemu wymieniałem na nowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 @RabbitHood potrzebuję na wypadek gleby. No i pot, nie lubie jeździć bez, gripy mokre od potu, chwyt się robi śliski. @Wojcio mam nawet ten model, używam wiosna jesień na zmianę z jakimiś siroko. Są spoko i bez palców byłyby ok. @c1ach dzięki. Mam je na krótkiej liście, tak samo jak Giro Jag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateacer Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 NIE polecam Triban RC 900 z decathlonu. Zrobiła mi się dziura w nich na środku ręki po 12km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 24 Maja 2023 Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 @mateacer U mnie to samo po 3 jazdach. Jakieś 150km 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Wczoraj byłem z nimi w Decu. Bez problemu kasa zwrócona. Wziąłem drugie takie same i niestety już po pierwszej jeździe materiał na środku dłoni jest cały popękany. Tak więc poszukuję rękawiczek bez palców, lekkich przewiewnych z minimalną wkładką tłumiącą, czyli takich jak te z deca ale żeby wytrzymywały trochę dłużej niż 1 jazda 40 km Ktoś coś poleci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateacer Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Po co brałeś kolejne wiedząc jaki to badziew? Serio, tylko kolejną wizytę w dec sobie załatwiłeś... No chyba, że Ci kasy nie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Cytat No chyba, że Ci kasy nie szkoda. No przecież kasę mu oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Chyba te same rekawiczki z decathlonu posiadam z ta siateczką i taki sam problem ale po prawie 2 latach od zakupu. Teraz szukam jednak czegos innego i wpadłem na 2 modele i sie zastanawiam który brać: https://www.centrumrowerowe.pl/rekawiczki-krotkie-chiba-gel-air-pd31304/?v_Id=181014 lub https://www.centrumrowerowe.pl/rekawiczki-krotkie-silvini-varena-pd29116/?v_Id=170688 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi