witexus Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) Cześć, zamówiłem właśnie nowe siodełko Siodełko Ergon SMC Sport Gel, chciałem kupić do niego kolejną sztycę - nie chce przekładać starej. Sztyca 31,6mm 400 mm - rower Trek X-Caliber 8, Jazda rekreacyjna + ciągniecie roweru na holu. Jaką sztycę wybrać? Czy są miedzy nimi jakieś istotne różnice? Karbon odpada ze względu na hol. Raczej nie chciałbym wydawać zbyt dużo na ten element Edytowane 15 Maja 2023 przez witexus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Właśnie sprzedaje kilka sztyc. Może ci coś podpasuje A czym się różnią, jak masz średnicę i długość określoną to tylko wagą, offsetem i sposobem rozwiązania jarzma. Zasadniczo utarło się że na jedną śrubę łatwiej się poziomuje, ale w praktyce bywa różnie bo dokręcając ją, siodełko potrafi się trochę unieść do góry. Przy dwóch śrubach to wiadomo jedną popuszczasz drugą naciągasz, też żadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Tylko rozwiązania na 2 sruby bywają fajne, i niefajne 😉 idealne jarzemko według mojej oceny to takie, gdzie sruba wchodzi w baryłkę, a nie w nakretke typu pastylka, bo pastylki niekoniecznie ładnie się ukladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi