Magicznaszycha Napisano 15 Maja 2023 Napisano 15 Maja 2023 Cześć. Szukam kogoś, kto mi może doradzić w wyborze ebike. Mam pewne założenia ale moja wiedza jest kiepska. szukam roweru prawdopodobnie MTB (ale zastanawiam się nad trekkingowym) z karbonową ramą, silnikiem bosh i z założeniem ze jak na ebike ma być lekki. Rozmiar L. Budżet około 30k. w gąszczu informacji się po prostu zgubiłem. Może ktoś uprzejmy poradzić coś? Może chociaż na co zwrócić uwagę? Jaka firma? Pozdrowienia Cytuj
olo850 Napisano 15 Maja 2023 Napisano 15 Maja 2023 I ten doradca Ci powie czy chcesz trekkinga czy MTB? Będziesz tym jeździł po górach? Jeżeli nie to szukaj trekkinga, zwłaszcza jeżeli ma być lekki. Potem ogranicz do tych z silnikiem Bosch i wrzuć tutaj propozycje. Cytuj
Wojcio Napisano 15 Maja 2023 Napisano 15 Maja 2023 Jak rower ma być do jeżdżenia, to trzeba określić jak i gdzie - czy masz skill by wykorzystać elektryka to jazdy w bardzo trudnym terenie, czy raczej asfalt - szuter. Cytuj
PiotrWie Napisano 16 Maja 2023 Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) Napisz w jakim terenie i ile chcesz jeździć. Napisz co rozumiesz przez lekkiego elektryka -;bo w elektryku najwięcej waży napęd, na karbonie i komponentach urwiesz co najwyżej kilka kilogramów, lekki elektryk ma mały silnik do wspomagania na większych podjazdach i małą baterię, ale to nie Bosch. I napisz jaki silnik Boscha Cię interesuje - bo są od miejskich - 40 Nm do MTB 85 Nm. Edytowane 16 Maja 2023 przez PiotrWie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi