Magicznaszycha Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Cześć. Szukam kogoś, kto mi może doradzić w wyborze ebike. Mam pewne założenia ale moja wiedza jest kiepska. szukam roweru prawdopodobnie MTB (ale zastanawiam się nad trekkingowym) z karbonową ramą, silnikiem bosh i z założeniem ze jak na ebike ma być lekki. Rozmiar L. Budżet około 30k. w gąszczu informacji się po prostu zgubiłem. Może ktoś uprzejmy poradzić coś? Może chociaż na co zwrócić uwagę? Jaka firma? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 I ten doradca Ci powie czy chcesz trekkinga czy MTB? Będziesz tym jeździł po górach? Jeżeli nie to szukaj trekkinga, zwłaszcza jeżeli ma być lekki. Potem ogranicz do tych z silnikiem Bosch i wrzuć tutaj propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 15 Maja 2023 Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Jak rower ma być do jeżdżenia, to trzeba określić jak i gdzie - czy masz skill by wykorzystać elektryka to jazdy w bardzo trudnym terenie, czy raczej asfalt - szuter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 16 Maja 2023 Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) Napisz w jakim terenie i ile chcesz jeździć. Napisz co rozumiesz przez lekkiego elektryka -;bo w elektryku najwięcej waży napęd, na karbonie i komponentach urwiesz co najwyżej kilka kilogramów, lekki elektryk ma mały silnik do wspomagania na większych podjazdach i małą baterię, ale to nie Bosch. I napisz jaki silnik Boscha Cię interesuje - bo są od miejskich - 40 Nm do MTB 85 Nm. Edytowane 16 Maja 2023 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi