Golul Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Hej, ostatnio zacząłem zmieniać wygląd swojego roweru i chciałbym usunąć orginalne naklejki bez uszkodzenia lakieru ramy, rower Wheeler cross go 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Agresywna chemia nie wchodzi w grę ale spróbuj podgrzać. Suszarką do włosów. I delikatnie. Starą suszarkę mam w garażu i nie raz mi tyłek ratowała. Częściej używam niż opalarki. Z chemii to może co najwyżej denaturat. I zmywak do naczyń - szorstka strona. Ja walczę jedynie z naklejkami rejestracyjnymi na szybie auta, po zakupie, jak chcę wkleić własną. Ale na szkle można użyć nawet benzyny ekstrakcyjnej. Na ramie bym się nie odważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Olej roślinny na resztki kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Dokładnie - do czyszczenia śladów po kleju tłuszcze nadają się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Mała ilość WD-40 - elegancko rozpuszcza klej, nie rusza lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 19 Maja 2023 Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Izopropanol. Szybko paruje. Po zabiegu można wodą przepłukać element. Ale najpierw sprawdzić czy nie niszczy lakieru w niewidocznym miejscu. Kiedyś jakiś rower po naklejkach czyściłem i nic się nie działo. Nawet z auta usuwałem ślady po naklejcie i nic nie było. Poza tym dobrze odtłuszcza jakbyś chciał coś nowego przykleić. Gdy łatki kleję to przed posmarowaniem też dętkę po szlifowaniu papierem przecieram żeby odtłuścić fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi