Kaloryfer Napisano 11 Maja 2023 Udostępnij Napisano 11 Maja 2023 Od lewej: 1. 1300km przebiegu Deore 2. 1900km przebiegu XT 3. nowy deore 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Maja 2023 Udostępnij Napisano 11 Maja 2023 Deore nigdy nie były dobrymi łańcuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Dobrze wiedzieć że jakby przyszło mi mieć kiedyś 12s, to jest za co dopłacać do droższych łańcuchów. Ten xt jest też już do kosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 O kurcze, chyba pozostanę przy HG95, przebiegi lecą w tysiące kilometrów i zużycie ledwo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 12 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Na nieszczęście kupiłem następne deore. Zamontowałem z powrotem XT. Zobaczę czy kaseta przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Nowy łańcuch jest dłuższy niż używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 12 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Trochę zdjęcie okłamuje a troche może ruszyłem. Nowy deore i stary XT dokładnie tej samej długości. wpierw myślałem po rozłożeniu, że jest przesunięcie o jedno oczko ale tak nie jest. Są tej samej długości. Obawiam się, że deore mocno mi zajechało zęby. Jeżdżę po TPK, dużo ostrych krótkich podjazdów, lato, zima, deszcz, błoto itd. Nie oszczędzam. Fakt po jezdzie jest myty i co dwie trzy jazdy smarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Rotuję jedną deorkę i dwa xt. Deorka była założona raz na krótko i przy każdej rotacji wciąż jest najdłuższa, więc nie zakładam 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 12 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Jak czesto rotujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Jak akurat mam czas porządnie umyć napęd, czyli pewnie co ok.300km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 We wtorek zrobię porównanie nowego XT M8100 z takim, który ma 1000 km. nalotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 16 Maja 2023 Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Dzisiaj dostałem nowy łańcuch XT Na dole zdjęcia jest nowy. Wygląda, że jest dłuższy niż stary, ale to może kwestia nie do końca poprawnego ustawienia. Stary łańcuch ma 960 km. przebiegu. Jazda dosyć dynamiczna m in. po trasie XC Dla porównania wstawiam zdjęcie jak wygląda łańcuch Sram NX po 500 km. jazdy w takim samym stylu jak w przypadku XT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi