Thomass13 Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Z tych innych bidonów które nie były camelback, wszystkie wylądowały już dawno w koszu. Ciekły, śmierdziało jednym słowem porażka. Ale za 3-cim razem po zakupie camelbacka już innego producenta nie kupię prócz tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Jak bidon camelbak podium współpracuje z koszykami od elit-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 4 godziny temu, Mandoleran napisał: ale generalnie lepiej mieć termo niż nie mieć , ... chyba że zależy ci na pojemności 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Jak dla mnie Elite Fly są #1, już się pogodziłem z tym że się łatwo rysują mimo wszystko zalety przewyższają wady. Szczelne, lekkie, mięciutkie i nie śmierdzą. Swoją drogą jak komuś zależy na estetyce to może by spróbować obkleić bidon taką folią? https://allegro.pl/oferta/folia-ochronna-oracal-oraguard-270-stoneguard-150u-10662144299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 4 godziny temu, Michal2008 napisał: Jak bidon camelbak podium współpracuje z koszykami od elit-a? Bardzo dobrze współpracuje bidon camelback. Mam 2 dwa koszyki w szosie i jeden w MTB elite. Nie wypada trzyma bardzo dobrze nawet jadąc po bardzo dużych wertepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 6 godzin temu, Michal2008 napisał: Jak bidon camelbak podium współpracuje z koszykami od elit-a? Ja wożę w ELITE PARON RACE i nie ma żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Sam używam Elite FLY i najbardziej mi podpasowały. Mam dwa nowe akurat i jakoś mi nie śmierdzą 😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 12 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 No jak okleisz bidon oraklem to przestanie być mięciutki i będzie sztywniutki A jak już przy camelbakach jesteśmy to robią tego podróby czy można w ciemno kupować od sklepów-krzaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Pytanie do osób posiadających Camelback z izolacją? Czy warto zainwestować w taki bidon czy wystarczy w 100% ten bez tego dodatku? Inne bidony nie wchodzą w grę prócz camelbacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Używałem tylko z izotermicznych, ale np. decathlonowskie takie coś: To mniej więcej trzymał tak samo co Camelback. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Tylko że camelbacka mam już sprawdzonego i pewnego. Nie śmierdzi, nie cieknie wogole. W przeciwieństwie do innych z którymi bywało różnie. Ogólnie warto takim zakupić? Robię dłuższe trasy 100 km ale też teraz wzięło mnie na jeszcze dłuższe. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Ten akurat o dziwo też nie śmierdział ani ciekł i na plus znacznie łatwiej się go czyściło, bo szło ten wkład cały wyciągnąć i ustnik raczej nie należał do skomplikowanych. Minusem jak dla mnie każdego Camelbacka jest czyszczenie tego ustnika, na szczęście daje się to rozebrać na części, ale za dużo jak dla mnie było z tym zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Ok. A ogólnie jak oceniasz bidonu z izolacją? Bo to najbardziej mnie w sumie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Moja ocena nie będzie obiektywna, bo tylko używałem z izolacją. Obecnie używam systemu Fidlock, więc bidony poszły w odstawkę. Moje trasy opierają się na jeździe głównie turystycznej, więc nie ma problemów by zawsze po drodze spotkać stacje czy inną żabę by się zaopatrzyć w nowy zimny napój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Według mnie, Camelbak tylko z izolacją. Być może wiele nie daje, ale zawsze coś. Dla mnie przyjemniej się (tych z izolacją) używa 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 (edytowane) No dobra, mały update. Przełamałem skąpstwo i kupiłem na aledrogo camelbaka 720 lekko-izolowanego. Ma już przejechane z 20 wypadów i na razie jestem na bardziej niż tak. * Faktycznie nie śmierdzi (no trochę śmierdział po zakupie - ale po przepłukaniu się odśmierdział). * Ustnik i zamykanie odmykanie - to dla mnie zwykły bajer, takie meh. * Zdecydowanie trzyma chłód wody - nawet po 3h na słońcu nadaje się do picia. Prawdziwy egzamin przed nim gdy w upały będę woził w nim kostki lodu zalane wodą. Ogólnie jest fajnie - problem który zgłaszają ludzie z brudzącym się ustnikiem nie stwierdziłem - nawet po 5km szutrówką nie zauważałem w środku brudu. Warto dać te 50 zeta (jest fajna aukcja gdzie sprzedają camelbaki z 2018roku nówka nie śmigane). Edytowane 4 Czerwca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi