Prixo Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Hej, Szukam rekomendacji do zakupu dwóch rowerów Gravel Męskiego i Damskiego. Najlepiej w dwóch opcjach: 1. Okolice 10 tyś zł 2. Okolice 15 tyś zł. Jeżeli moglibyście polecić jakieś warte rozpatrzenia konfiguracje Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Gravel to szerokie pojęcie. Mogą być "sportowe", lub bardziej nastawione na długie wyprawy, mogą być do taplania się w błocie albo do jazdy głównie po asfalcie. Musisz sprecyzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prixo Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Coś uniwersalnego. Tak, żeby wjechać z asfaltu na szuter i może na leśną scieżkę (niekoniecznie błoto). Na pewno nie super sportowa opcja (bardziej komfort z jazdy niż sport). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Teraz każdy producent ma w ofercie gravela, przejrzyj ofertę od A do Z i wypisz, które modele Ci/Wam się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prixo Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Producent, kolor, wygląd nie mają znaczenia. bardziej chodziło mi o podejście, który producent obecnie oferuje najlepszą pod względem podzespołów konfigurację w przedziałach 10 i 15 tyś Nie jestem w temacie więc ciężko mi określić, które podzespoły są lepsze, a które gorsze - dlatego pytam Was bo pewnie znacie się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Cytat który producent obecnie oferuje najlepszą pod względem podzespołów konfigurację w przedziałach 10 i 15 tyś Canyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 30 minut temu, Prixo napisał: który producent obecnie oferuje najlepszą pod względem podzespołów konfigurację w przedziałach 10 i 15 tyś W mojej opinii jest to złe podejście. Odpowiedź @Mihau_ jest jak najbardziej trafna ale Grizl i Grail to zaprzeczenie : 48 minut temu, Prixo napisał: Na pewno nie super sportowa opcja (bardziej komfort z jazdy niż sport) Najpierw powinieneś określić, czego potrzebujesz i pod tym kątem zrobić przesiew, a potem dopiero sprawdzać stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Masz w okolicy jakieś sklepy? Warto byłoby wsiąść na 2-3 modele dla porównania, od razu zorientujesz się w dostępności. Pomyślałbym też o późniejszym serwisowaniu rowerów - nie tylko tym gwarancyjnym. Często serwis jest przy sklepie, a ja doszedłem już do wniosku, że warto mieć zaufany sklep/serwis. Kupowanie roweru to niekoniecznie podstawianie danych do wzoru. Na pewno osoby doświadczone mogą bez ryzyka kupić rower wysylkowo ale Tobie proponuję przymiarki (nawet jwk finalnie zamówisz w necie). A, i jeszcze jedno - doradzisz coś kobiecie - bedziesz obwinany o całe zło tego świata. Kobieta musi wybrać sama, albo za namową sprzedawcy 😉😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 @Prixo, a tak zapytam z innej beczki - macie jakieś doświadczenie z barankiem? Nie każdemu pasuje i wielu myśli, że nagle zacznie dużo szybciej jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prixo Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Super, dzięki wielkie za informacje, przeglądam ofertę Canyon - coś wybiorę Jeszcze jedno pytanie: jak z serwisem gwarancyjnym rowerów? Z tego co widzę tylko AirBike z Piaseczna jest autoryzowanym centrum serwisowym w PL? Czy wygląda to jakoś inaczej i można przeglądy (jeśli są wymagane) realizować gdzieś lokalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 2 godziny temu, Prixo napisał: bardziej komfort z jazdy niż sport Skieruj swoje oczy ku mtb. Gravel absolutnie nie jest komfortowym rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Gravelem da się komfortowo jeździć, ale wymaga to po prostu większych umiejętności. Oczywiście z wyłączeniem tras typowo pod mtb. I podkreślę za kolegą wyżej: Canyony to bardzo sportowo zorientowano gravele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Zobacz warunki gwarancji. Np. Marin wymaga pieczątki w karcie gwarancyjnej że serwis gwarancyjny został przeprowadzony. Mam potwierdzenie od dystrybutora, że może to być dowolny serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi