martini.st Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Witam. Interesuje mnie blat narrow wide na 5 śrub o rozstawie 94 bcd. Czy ktoś się orientuję czy w Polsce można kupić taki blat? W polskich sklepach nie mogę znalesc. Wiem, że za granicą są dostępne, ceny niestety kosmiczne. Na domiar tego są produkowane w Polsce wg informacji na stronie sklepu oferującego takie blaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Banless? HCC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 zobacz na aliexpress Na ali też drogo, ok 200zl. Możesz kupić nw pod bcd 110-5 i wydrutować jakiś adapter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Widocznie polski rynek jeszcze musi poczekać na pojawienie się takich tarcz. Jest sporo fajnych retro korb z takim rozstawem (94) i nie wiedzieć czemu zostały ominięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 No nic, kwadrat czy octalink nie jest dziś na topie. Jak ktoś chce retro to jak najbardziej. Raczej wątpię by się coś pojawiło na ten rozstaw. Na szczęście między bcd 110 a 94 nie powinno być ogromnej różnicy. Chyba najlepsze wyjście. Jak chcesz nw wewnątrz korby ( w miejsce środkowego blatu), wypuść adapter na zewnątrz. Tak by blat był w tym samym miejscu, w którym by był jakby był przykręcony bez kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Ja u syna założyłem stara korbę FC m550 która swego czasu dobijałem jeszcze z wiekowymi zębatkami oval biopace. Teraz ma tam jeden blat, ale tam bcd 110. Spokojnie coś można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Wiem że mona kupić i dziękuję za odpowiedzi. Może trzeba będzie zapomnieć i poszukać czegoś dostępnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 9 Maja 2023 Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/msc-cnc-alu7075-microdrive-5-ramię-94-bcd-zębatka/136464506/p 20 euro, już nie taki koszmar.. sorry.. to nie nw... ale zawsze możesz pokombinować coś z napinaczem z przodu, kiedyś nw nie było Moim zdaniem do retro mtb pasowałaby tylko srebrna błyszcząca zębatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 https://ateliermedium.com/products/narrow-wide-94-bcd-5-bolt-chainring-1 https://www.stridsland.com/shop/94-bcd-chainring/ Ceny dość wygórowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 12 Maja 2023 Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 No... jak na kawałek aluminium to przesada. To się tyczy wszystkich producentów tych "markowych" zębatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi