Bartoo Napisano 8 Maja 2023 Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) Hej, Zastanawiam się nad amorkiem (najlepiej nowym) do 1000zł. Męczę mojego hardtaila do XC z 29" kołami sporymi dropami, a mój SR XCT wymaga wymiany. Szukam amortyzatora ze skokiem 120mm +/- 20mm. Wpadł mi w oko RS Recon silver RL 29" zależy mi na łatwym serwisowaniu i wytrzymałości. Jestem także otwarty na inne modele RSa i wasze propozycje. Jestem tu nowy i jeśli czegoś nie dopisałem, proszę pytać 😆 Edytowane 8 Maja 2023 przez Bartoo Cytuj
Galvatron Napisano 8 Maja 2023 Napisano 8 Maja 2023 Potrzebujesz nie tyle nowego widelca, ile nowego roweru, przeznaczonego do pokonywania sporych dropów. Jesli będziesz w ten sposób używał obecnego roweru, to za jakis czas rama może nie wytrzymać, bo to nie sprzet do takich zastosowań. O ile 120 mm jeszcze będzie OK, o tyle 140 mm już mocno wypaczy geomtrię roweru i sposoduje, że będzie sie na nim źle jeździć. 3 Cytuj
Bartoo Napisano 9 Maja 2023 Autor Napisano 9 Maja 2023 Dzięki za odpowiedź, znasz może jakieś modele amortyzatorów, które polecasz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi