graveloiksctrailowka Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Witam, czy jest możliwa naprawa dętki lateks?? Zwykła dętka wiadomo ile kosztuje... lateks to 50zlł... Czy da się załatać tak jak zwykłą dętkę czy lepiej odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Kleisz latexową jak zwykłą czarną. Takimi samymi łatkami i klejem. Tylko z tą różnicą ,że miejsce klejenia przetrzyj izopropanolem . Łatki lepiej chwytają niż na zwykłych dętkach. Miejsca klejenia nie "matowi się " papierkami ściernymi czy tarkami jak w zwykłej tylko jak pisałem wyżej spirytus izopropanol na gaziku i tyle . Cała reszta procedury taka sama. Klej poczekać aż odparuje i łatka na to . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 8 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Też chyba dobrym pomysłem będzie wlać uszczelniacz do dętki no nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 @graveloiksctrailowka najgłupszy pomysł jaki można zrealizować z tym mlekiem do dętki. 😮 Ja wszystkie swoje letexowe Vittorie te różowiutkie jak pupcia prosiaczka kleje klasycznymi łatkami Tip Topa tak jak pisałem wyżej. A na tych dętkach jeżdżę już parę ładnych lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) 2 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał: Zwykła dętka wiadomo ile kosztuje... lateks to 50zlł... W lubelskim Decathlonie kupiłem te zielone Micheliny po 35 zł/szt. Testuję już parę tygodni. Gumy jeszcze nie złapałem, ale dobrze wiedzieć, że da się to załatać zwykłą łątką. Przy okazji, dętki butylowe, zwłaszcza te lekkie i ultralekkie/flyweight, też przecierałem tylko zmywaczem uniwersalnym lub do tarcz hamulcowych (np. Wurth), bez matowienia papierem ściernym i łatki zawsze dobrze trzymały (tylko klej musi być w miarę świeży, wtedy się dobrze wchłania). Edytowane 8 Maja 2023 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) @marvelo te "michałki " z deca to wyrwałeś wersje MTB czy szosowe ? Kiedyś na nich śmigałem teraz są nie osiągalne. Tylko szosowe są bez problemu dostępne. I jeszcze w cenie 35 zł to bym zapas zrobił 😄 Sprawdziłem .....DĘTKA ROWEROWA LATEKSOWA 700X22/23 Z WENTYLEM PRESTA 60 MM 34,99 zł. A już myślałem ,że cud będzie .😟 Edytowane 8 Maja 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi