Kocurtychy Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Witam jak w temacie. Szukam roweru dla córki. Ma 7lat i 132cm wzrostu i jest dosc silna. Mierzyłem fla niej rockdrivera st500 24 cale i wyglądało to dosc dobrze. Jej się rower podoba bo ma przełożenia z przodu i jest żółty. Czy w tej cenie cos lepszego znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Wydaje mi się, że ten rowerek może być jednak za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurtychy Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Kurcze jechała na nim w decathlonie. Dała bez problemu rade. Moge jej wziac z kołami 20, ale to pewno sezon pojeździ. Jak na dziewczynkę jest dość wysoka i dość silna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 W dniu 8.05.2023 o 10:18, Kocurtychy napisał: Jej się rower podoba bo ma przełożenia z przodu Ale czy Twoja 7-letnia córka ogarnia 3 tarcze z przodu...? Jeżeli nie jeździcie w bardzo ciężkim terenie to ja bym szukał czegoś w stylu https://www.olx.pl/d/oferta/rower-woom-5-czerwony-CID767-IDUsD3i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Dziecko nie ogarnie 3-ch blatów z przodu. Mało tego. Dorośli też nie ogarniają i większości przypadków jeżdżą tylko na środkowej. Dlatego dla większości osób najlepszy jest napęd 1x. Dla dzieci w szczególności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurtychy Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Nie ogarnia wiadomo. Sam jeżdżę to jej opowiadałem co i jak, ale z drugiej strony jak dobrze pamietam jak nie pojezdzisz na takim to się nie nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Nie ma po co się uczyć, bo dorosłe rowery też 1x. Nawet jak dziecko silne to masa roweru bardziej się liczy niż dla dorosłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 2 godziny temu, Kocurtychy napisał: Kurcze jechała na nim w decathlonie. Dała bez problemu rade. Moge jej wziac z kołami 20, ale to pewno sezon pojeździ. Jak na dziewczynkę jest dość wysoka i dość silna. Yup, 20 cali będzie dla niej na jeden sezon. Nawet jeśli 24 będzie teraz minimalnie za duży, to w sierpniu już będzie ok, wiem z praktyki jak to wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurtychy Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 No okej ciezko sie z tymi argumentami nie zgodzić. Tylko taki woom i to używany przekracza moj budżet. Tzn cieżko mi kupić jej tak drogi rower jak wiem jak był traktowany poprzednik. Wszystkie błota, kałuże, tu rzucony tam leżał, a zdaje sobie sprawe ze za dwa lata pewnie wymiana. A taki rowerek? https://m.olx.pl/d/oferta/rower-rockrider-st100-24-cale-CID767-IDTYox3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Aluminiowa rama, aluminiowe koła, przerzutka tylko z tyłu, manetka obrotowa bak niepotrzebnie obciążającego amortyzatora, kolor ok 🙂 Nie ma co szukać dziury w całym... Jedynie nie wiem w jakim terenie córka jeździ jak głównie po asfalcie zastanowiłbym się nad zmianą opon na mniej agresywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Rama stalowa, ale w tej cenie warto. 30 minut temu, Kocurtychy napisał: tu rzucony tam leżał Trzeba tłumaczyć od małego żeby szanowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Też myślę, że OK, choć na taką używkę to warto odrobinę stargować. To fakt, że trudno nadążyć z rowerami - moja córka miała 12, 16, 20, 24, 26, 27,5 i dwa 29 cali - średnio rower co dwa lata. Część była nowa, część kupiona używana, a wszystkie niepotrzebne sprzedane. Dbałość o sprzęt udało się zaszczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurtychy Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Dzieki wszystkim za pomoc. To była dobra rzecz posłuchać fachowców. Zdecydowanie jeden blat z przodu to dobry wybór. Młoda z tylu przerzuca i jej to styka. Kupiłem ten rower z ostatniej wrzuty olx rockrider. Super stan nie zniszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi