chudzinki Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) Jest coś godnego uwagi czy wszyscy przeszli na Prestę...? 30-32 mm wewnętrznej. O rozwierceniu wiem, bo sam to praktykuję 🙂. Edytowane 8 Maja 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Nie wiem kto i po co wymyślił ten wentyl... wie ktoś co daje to rozwiązanie w porównaniu z av? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Tylko szreder i tylko rozwiercanie! Nigdy nie udało mi się w tym zaworze "połamać" końcówki - z prestą to wiadomo jak jest. Jedyny minus, że nie ma (chyba?) takich długich szrederów i do głębokich obręczy się nie nadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Dartmoor Raptor. Ale czy ma AV to nie jestem pewien, za to cena jest rozsądna i szerokość wewnętrzna 30mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 To kwestia niewielkiego zwiększenia otworu na zawór. Chwila pracy z wiertarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Lepiej na spokojnie pilnik "iglak"🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 1 godzinę temu, leejoonidas napisał: Dartmoor Raptor Napisałem do nich, bo jakoś nikt się nie kwapi podać rodzaju wentyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) Jak pod zawór tubeless AV to otwór wychodzi na 7,5mm, a otwór pod presta jest 6,5mm, dlatego różnica jest niewielka. Znalazłem info i zdjęcia tej obręczy z zaworem presta, pozostaje rozwiercić. Edytowane 8 Maja 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 4 godziny temu, graveloiksctrailowka napisał: Nie wiem kto i po co wymyślił ten wentyl... Wymyślił go pan Etienne Sclaverand, prawdopodobnie dlatego, że nienawidził ludzi. Cytat wie ktoś co daje to rozwiązanie w porównaniu z av? Umożliwia pogięcie sobie tego @$#%@^ gwintowanego drucika jak masz pompkę bez wężyka i pompujesz na szybko. W zaworze AV niestety nie ma takiej fajnej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 8 Maja 2023 Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 szkoda gadać... najchętniej to bym obciął ten zawór i przylutował AV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi