J67 Napisano 6 Maja 2023 Napisano 6 Maja 2023 Witam. Potrzebuję suportu z osią 115 mm. I kupiłem niedawno taki. Marki Neco B910. Bardzo szybko dostał luzu. Przeglądałem oferty innych sklepów i suporty 115 mm wszyscy mają takie same. Przyszło mi do głowy, żeby go rozebrać i nabić nowe łożyska przyzwoitej jakości. Czy ktoś robił takie rzeczy i ma patent jak to wykonać sprawnie i nie zniszczyć osi? Jakie łożyska pasują do suportu kompaktowego? Cytuj
ChuChu Napisano 7 Maja 2023 Napisano 7 Maja 2023 Jak kupisz coś o 1/2 mm to świat się nie skończy. Suport dobiera się do korby. Producent pewnie zaoszczędził i wsadził takie badziewie, a tak naprawdę pewnie ma inny rozmiar. Jeżeli to Shimano, to znajdziesz odpowiedni suport w dokumentacji. Cytuj
J67 Napisano 7 Maja 2023 Autor Napisano 7 Maja 2023 Shimano staram się nie kupować . Oczywiście namierzyłem już suporty 116 mm i prawdopodobnie któryś kupię. Na sportach Neco jeździłem wcześniej i były dobre, ale widocznie trafiła się wadliwa partia. A obawiam się, że na tę chwilę wszyscy sprzedawcy mają z tego samego kontenera. Ten rower, to ostre koło. Idealną linię łańcucha mam na osi 113 mm, ale założyłem większy blat i był za blisko ramy. Oś 115 mm jest najlepszym kompromisem. Cytuj
ChuChu Napisano 7 Maja 2023 Napisano 7 Maja 2023 Z jakiego powodu unikasz Shimano? Jakieś miejskie legendy? Cytuj
J67 Napisano 7 Maja 2023 Autor Napisano 7 Maja 2023 Kiepska jakość, a cena wysoka. Głównie kupuję osprzęt Sunrace i jeszcze parę innych Chińczyków. Z Shimano mam tylko kółka przerzutki do szosy. Te podstawowe. Kupiłem na zapas jeszcze po 3 zł/szt. Mają bezkonkurencyjny stosunek jakości do ceny. A poza tym... nic mi nie pasuje. Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Maja 2023 Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) Suport shimano be ale neco za dwie dychy już można brać 😂 https://www.rowertour.com/p/248379/suport-token-tk8675cm-bsa-115mm Edytowane 7 Maja 2023 przez Mihau_ 2 Cytuj
Electronite Napisano 7 Maja 2023 Napisano 7 Maja 2023 Też Sunrace kupuje, mocniejszy niż Shimano na pewno. A z suportów to rozejrzyj się w ofercie Tokena. Najtańszy nie jest, ale mają fajne rozwiązania. 1 Cytuj
J67 Napisano 7 Maja 2023 Autor Napisano 7 Maja 2023 Dzięki za odpowiedzi. Nie jest tanio, ale czasem dobrze zainwestować Cytuj
Kadirax Napisano 22 Listopada 2023 Napisano 22 Listopada 2023 Do 2 mm może być tolerancji. Jak masz 115mm to możesz instalować od 113 do 117 mm. Oczywiście jak najbardziej zbilozny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi