Cheops899 Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Witam wszystkich mysle pomiędzy tymi dwoma rowerami który by był bardziej uniwersalny nie chce sie ograniczać do lasu mogę bawić sie w zmiane opon na węższe i nawet wymienić widelec na karbonowy by w miarę gładko przejechać 100-200km. Zawsze pokonuje pół na pół asfalt szutry jakieś off road pewnie za jakiś czas tak i tak kupie gravela ale na razie maży mi sie mtb ale nie che się zbytnio na nim męczyć po asflacie Trek Procaliber 9.5 Cube Reaction C62 One albo coś innego Edytowane 5 Maja 2023 przez Cheops899 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Maja 2023 Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Jeden i drugi rower ma dość szybkie opony, więc ich zmiana nie będzie potrzebna. Diametralne różnice są w geometrii i wyposażeniu, dlatego ja bym kategorycznie odrzucił Cuba. Cube ma kwadratową geometrię, siedzi się wysoko, na dodatek ma osprzęt SRAMA, który mi osobiście nie leży, jest droższy w obsłudze i eksploatacji. No i ma widelec SR Suntour. Jeśli rozważasz 9.5, to zapewne tego. https://goodsport.pl/rowery/gorskie/mtb-xc/trek-procaliber-95-2022/ Moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheops899 Napisano 6 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 mi sie właśnie wydawało że geometra ramy tak jak napisałeś kwadratowa którą ma cube jest wygodniejsza do dłuższych dystansów mój kross ma podobną i nie jedną setkę przejechałem tylko lekko tyłek bolał nic więcej a co do treka jest tam mało miejsca pod ramą i pewnie nie będe mógł większej torby zamontować ehhhh te rozkmin nie nawidzę tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi