sivacus Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Cześć szukam roweru uniwersalnego do jeżdżenia rekreacyjnego po mieście, po drogach czasem też po lesie. Zastanawiam się nad dwoma modelami: MTB INDIANA X-Pulser 6.7 M19 27.5 MTB INDIANA X-Enduro 7.7 M19 27.5 Różnica w cenie nie jest wielka. Mam 185 cm wzrostu, długość wewnętrzna nogi ~84 cm. Waga 70 kg. Co uważacie, który lepszy? Macie inne propozycje? Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 6 Maja 2023 Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Do jazdy jaką planujesz rower mtb nie jest niezbędny, szczególnie ten drugi model 7.7 jest typowo w ciężki teren, ma bardzo szerokie opony z agresywnym bieżnikiem, waży ponad 15kg i z tylu ma koło 27,5. Ten pierwszy tez jest na kołach 27,5 co nie jest popularnym standardem. Moze lepiej zerknąć w stronę crossów? Np. ten Trek https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-trek-dual-sport-3-gen-4?gclid=Cj0KCQjw9deiBhC1ARIsAHLjR2DRKloS4_3a2rGC5D2LiEtsAh66gtMCZSmVkLoJhF51bBxMPINC6vIaAu0GEALw_wcB mają teraz fajną cenę, miejsce na szeroką oponę (nawet 29x2,1), prosty jednorzędowy napęd, 13kg wagi, myślę ż to lepszy trop. Ja do takiej jazdy a nawet więcej, mam Marina Muirwoods, ale to trzeba być fanem klasyki, stali i sztywnych widelców więc na siłę nie przkonuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivacus Napisano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 Dzięki wielkie za pomoc 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Maja 2023 Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 Popatrz na rockrider explore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi