Ullses01 Napisano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Jeździłem w czapce zwykłej bez kasku, aczkolwiek może tak być że zadzierałem trochę za bardzo głowę. W takim razie muszę wypróbować ten legginsy z deca, wydaje się to być dobra opcja. Ta pozycja nie jest aż tak bardzo pochylona, ale dzięki za opinie, muszę przemyśleć co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Potwierdzam - jak zmieniłem kask na inny - z daszkiem nie wchodzącym w pole widzenia - to jak ręką odjął. A nadmierny nacisk na kierownicę może wynikać z pochylenia siodła do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 @spidellinie próbowaliście zamontować mostka regulowanego bądź ze stałym kątem +35 stopni? Troche poczytałem i możliwe że tez za bardzo wyciągnięty jestem, mam rozmiar M i jestem w dolnych granicach rozmiaru. A siodełko chyba dałem do tyłu, ale jeszcze muszę sprawdzić. Kupię gripy ergona z miejscem na trzymanie nadgarstka i może zainteresuje się tym mostkiem, a może lepiej iść na bikefitting i taniej mnie wyniesie taka usługa niż samemu eksperymentowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 (edytowane) Wymieniliśmy mostek na zerowy (tzn. ten mostek to były tylko dwie obejmy - na kierownicę i na rurę sterową) i była poprawa ale rower się nie spodobał i został sprzedany. W naszym przypadku M-ka była za duża, po prostu pochopnie zaufaliśmy sprzedawcy który miał S-kę na sklepie ale wolał nas zapewniać, że M-ka jest ok, zamiast wyjąć S-kę z kartonu 😉🙂 Dla mnie (176 wzrostu) M było ok ale mam już dwa gravele z barankiem, więc żona kazała sprzedać DSX. To był DSX 1 a generalnie lepiej od razu brać co najmniej 2 bo różnica w cenie jest śmieszna w porównaniu z wyposażeniem. Edytowane 29 Maja 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 29 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Pytanie gdybym kupił mostek +35 stopni o długości 50mm w porównaniu do mojego oryginalnego 70mm byłaby duza różnica? Czy jak już kupować taki mostek to też 70mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja 2023 Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Niestety nie mam doświadczenia z mostkami. Tak intuicyjnie to albo krótszy mostek albo węższa kierownica albo i to i to. Gdzieś jest też kwestia przyzwyczajenia do nowej pozycji, pewnie nawet w idealnie dobranym rowerze potrzeby jest jakiś czas na adaptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Skoro mam swój wątek to jeszcze może doptytam jeśli ktoś wie, co można by było wymienić w rowerze keellys Phanatic 30 z 2021 roku żeby trochę go odchudzić, bo jest znacznie cięższy od tego marina. Amortyzator? Napęd? Czy ta rama jest tak bardzo ciężka i to ona ciąży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Różnice w wagach ram z tego samego materiału w rowerach podobnej klasy nie są duże, to co wpływa na wagę to komponenty (koła, opony, amortyzator, korba, kaseta, sztyca, siodełko, kierownica) za, które płaci się grube pieniądze jak chce się je mieć lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Rozumiem, z tego co wyczytałem to nie każda rama przyjmie dany rodzaj napędu. Jak rozpoznać czy ta rama nada się do 1x deore lub 2x deore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 W zasadzie każda rama przyjmie napęd 1x pozostaje kwestia jak dużą zębatkę chce się włożyć z przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi