AdiX88 Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Dzień dobry, chciałem wymienić swoją korbę na kwadrat na Shimano GRX FC-RX600 Czy ta korba obsłuży napęd 10 rzędowy, z tego co sprawdzałem to chyba nie będzie problemu ale chciałem usłyszeć potwierdzenie od specjalistów. Obecnie przerobiłem swój naped z 3x9 na 1x10 Korbę mam na kwadrat jakiś chiński produkt 42 zęby, a tył wymieniłem na deore 10 rzędową i jestem super zadowolony. Jako że tył napędu działa super chciałem usztywnić przód napędu stąd pomysł na korbę grx. Zależy mi na minimalnym blacie 40t. A z tego co sie orientowałem to rozmiary łancucha 11-10 rzedowe sa identyczne wiec niby wszystko powinno działać Takżę podsumowując chce osiągnąc naped 1x10 deore+grx. Czy bedzie to działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiX88 Napisano 10 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Dziękuje za odpowiedź. Wolałem się upewnić bo producent zaleca tą korbę do napędów 1x11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 10 Maja 2023 Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Ja mam 11rz korbę z zębatkami od 8rz clarisa, a chodzi to w układzie 2x10 na 11rz łańcuchu 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi