a1a Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Witam. Prośba o ocenę doboru napędu Kaseta Shimano HG 41 lub HG 51 Korba Shimano TY 501 lub FC-MT101 Łańcuch KMC x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a1a Napisano 5 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Czy jest różnica w materiałach blatów w korbach stalowych, czy któryś typ jest bardziej żywotny ? Moim priorytetem jest żywotność, nie waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Pamiętaj, że korbę trzeba dobierać wraz z wkładem suportu. Chodzi o jego długość. Nie wiem jaki masz obecnie, nie wiem jakie suporty wspierają dane modele korb. Ustal, bo może któraś opcja sama się wyeliminuje. Co do kasety, to Miałem kiedyś ze trzy HG51 i jedną HG41, jedną HG31. Wyłącznie w HG41 ułamały mi się dwa zęby. Pewnie przypadek, ale gdybym miał nadal 8x, to bym nie kupił innej kasety niż HG51. Co do łańcucha, to jest spoko. Równie dobrze wspominam Shimano HG71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a1a Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Suport mam na kwadrat, wymiar suportu 122,5 mm, wiec korby powinny pasować. Zastanawiam się, czy korby różnią się materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi