NowaPrzygoda Napisano 4 Maja 2023 Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) Cześć! Od dłuższego czasu pragnę kupić rower, lecz kompletnie się na tym znam i nie potrafią podjąć decyzji. Proszę zatem o pomoc 🙄 Otóż szukam roweru tak w okolicach 3-4 tyś. Mieszkam przy lesie, więc w dużej mierze chcę wykorzystać przyrodnicze trasy, ale też chciałbym korzystać z roweru w dojazdach do sklepu, na boisko (niekoniecznie główną ulicą). Celuje więc w rower górski bądź crossowy. Czy są jakieś pewniaki w tym segmencie cenowym? Taki rower, który byłby w miarę uniwersalny, wygodny i nie wymagał żadnych modyfikacji? Mam 180cm i 80 kg. Na oku mam takie pozycje jak: Seria Trek Marlin, Seria Trek Dual Sport, Seria Giant Talon, Cube Analog, Cube Aim SLX, Rockrider EXPL 540, a także popularny Rockrider XC 100. Często spotykam opinie, że Marilny od Treka są dosyć nieadekwatne cenowo - rzeczywiście tak jest? Nie ukrywam, że te rowery podobają mi się najbardziej Proszę o poradę Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2023 przez NowaPrzygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 4 Maja 2023 Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Lżejszy, powietrzny amor, napęd 1x11, gwarancja decathlon. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920/_/R-p-329787?mc=8610495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowaPrzygoda Napisano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 Podbijam, może jeszcze ktoś wniesie istotny punkt widzenia - szczególnie w kontekście rodzaju roweru, a więc czy kierować się bardziej ku górskiemu czy crossowi? To na pewno znacznie by ułatwiło wybór Trasy bardzo różne - leśne, szutrowe, chodnikowe, najmniej raczej asfaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 7 Maja 2023 Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 XC100 masz obecnie w promocji 4 stówki taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi