Amarok_Legend Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Witam! zakupilem nowego Rometa Aspre 1, pierwszy serwis w sklepie i wszystko miało być sprawdzone. Jednak podczas pierwszej jazdy zauważyłem ze najniższa przerzutka z tylu dziwnie skrzypi ( a dokładniej czuć jakies opory czy ocieranie) plus podobnie przy przedniej, na wyższej manetka tez czasami musi być wciśnięta dwa razy aby była idealna zmiana plus konfiguracja najwyższa przód-najniższa tył powoduje ocieranie o łańcuch. wada sprzętu czy amatorka serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Maja 2023 Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Wada regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raukos Napisano 4 Maja 2023 Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Jako były posiadacz tego modelu, zostałam jego mimowolnym fanem, ale jestem wrogiem dużej sieci sklepów które te rowery rozprowadzają , moj Aspre1 dopiero po dopieszczeniu w serwisie zewnętrznym nabrał cech użytkowych, wcześniej chyba 1.5 miesiąca spędził u panow PROfesjonalistow, wiec zapewne to wada serwisu sądząc po moim przypadku. (Jest to wkurzające ze rower za który się przepłaca nie jest dobrze przygotowany, a nawet serwis gwarancyjny nie radzi sobie). Pozdrawiam i przyjemnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi