Bart06 Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Hej, Miał ktoś z Was do czynienia z Igpsport Bsc 200, za 400zl wydaje się niezłą propozycja, ale niestety opinii o nim jak na lekarstwo. Może ktoś z forumowiczów, użytkował/użytkuje ten model? Podpowiecie czy jest sens go kupować? A może macie jakaś alternatywę w ramach budżetu 400zl? Widziałem ze współpracuje ze Strata, więc ekstra, zależy mi aby moc taki licznik stosować również jako navi. Z góry dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Mam od niedawna bsc100s i chwalę sobie. Opini raczej dużo nie znajdziesz bo to ich świeże modele z tego co się orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Safar Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Też jestem ciekawy czy może ktoś już użytkował. Wygląda na to, że funkcja jechania pośladzie wygląda podobnie jak w Garminie 520. Ciekawe jak z przyjmowaniem plików o większej pojemności i ilości punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukier83 Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Mam takie dwa (u zony i u mnie w rowerze). Nie miałem do tej pory styczności z czymś lepszym, więc nie porównam niestety. Rejestracja trasy działa super, prowadzenie po śladzie dla mnie jest wystarczające. Trochę tłumaczenie z chińskiego na nasze niedomaga (są jakieś błędy w tłumaczeniu). Kupiłem, bo mi szkoda było katować telefon. A tak to mam tanie urządzenie, co robi robotę. Już parę ładnych kilometrów zrobione i oba działają (żona używa minimum dwa razy dziennie przy dojazdach do/z pracy). Ja je ściągałem z aliexpresu, bo była na nie fajna promka. Za oba zapłaciłem niewiele więcej, niż oficjalna cena za jeden egzemplarz w Polsce. Do amatorskiej jazdy się nadaje. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Lukier83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukasz12 Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Mam pytanie odnośnie bsc100s. Rower użytkuję typowo turystycznie, dłuższe trasy też się zdarzają. Chciałbym wiedzieć jak działa zapamiętywanie trasy w takim komputerku. Miałem stary licznik który działał na zasadzie zaczniesz jechać zaczyna zliczać, plus możliwość wykasowania dziennego tripu. Czy w urządzeniu takim jak bsc100s każda trasa jest automatycznie rejestrowana? (Wsiądę na rower przejadę 1 km do kumpla - jest automatycznie rejestrowana jako trasa czy mam możliwość nie rejestrować takiej trasy a jedynie dołączenie 1km do ogólnego przebiegu, tak jak to było w podstawowych licznikach?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukier83 Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Nie wiem jak w bsc100s ale w modelu 200 rejestracje trasy trzeba włączyć fizycznym przyciskiem. Jak nie włączysz to nie zapisuje śladu. Nie wiem tylko, czy zlicza kilometry jak nie rejestrujesz - ja już odruchowo włączam rejestrację trasy. Ewentualnie potem wywalam z logów. Edytowane 3 Lipca 2023 przez Lukier83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukasz12 Napisano 8 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2023 @Lukier83Byłbyś w stanie to dla mnie sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukier83 Napisano 10 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 10 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) Będzie automatycznie rejestrowana jeśli włączysz sobie "auto start", trzeba tylko włączyć licznik. Edytowane 10 Lipca 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukier83 Napisano 10 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Jeżeli nie rejestrujemy trasy (ręcznie bądź automatycznie) to komputerek nie robi nic - to znaczy, że nie działa jak zwykły licznik, że pokazuje prędkość i zlicza kilometry. Aby to robił trzeba tak czy siak rejestrować ślad. Mam podpięty czujnik prędkości i nie masz żadnych odczytów beż rejestracji trasy- po prostu cały czas widzisz menu główne licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukasz12 Napisano 11 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 @Lukier83Rozumiem, bardzo dziękuję za informację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukash3 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Czy taki licznik powinien być zamontowany idealnie w poziomie? Mam wrażenie, że odczyty nachylenia nie są idealne. Czy może on sobie to kompensuje po GPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek127 Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 A czy się ktos orientuje czy ma on opcje automatycznego uruchomienia i wygaszenia po zakrecenia kołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 1 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 @lukash3 nie musi być w poziomie. Odczyt nachylenia przelicza z przebytej drogi i pokonanej w tym czasie wysokości z pomiarów barometryczny i dystansu. Odczyt nachylenia zawsze więc będzie z lekkim opóźnieniem i obarczony błędem wynikającym z klasy czujnika ciśnienia. I to dotyczy czy Wahoo ,czy Garmina czy IgpSporta dosłownie każdy licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek127 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 @pecio widze, że użytkujesz bsc200. Pytanko czy bez problemu pokazuje Ci predkosci i dystsns? Czy po zakreceniu kola w domu powinien pokazac predkosc czy dopiero po zmianie pozycji na gps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 @Piotrek127 masz zły wzrok 😉 nie użytkuje bcs 200. Tyram GE 1400 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek127 Napisano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 @pecio ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 @Piotrek127 a po zakręceniu kołem będzie pokazywał prędkość pod warunkiem , że masz na przednim kole czujnik. Jeśli nie masz sensora i prędkość oraz dystans lecą z GPS-a to dopiero na zewnątrz po zmianie pozycji roweru. I to tak samo dotyczy wszystkich urządzeń na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek127 Napisano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 @pecio wlaśnie wczoraj zalożylem na kolo czujnik prędości. Licznik go ladnie wykrywa. A pomimo zakręcenia kolem prędkosc wskazywana ciągle "0". Czujnik predkosci SPD 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Zależy od urządzenia ale być może czujnik należy skalibrować - automatycznie albo podać obwód koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek127 Napisano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 @wolek rozmiar kola podany. Ladnke chwycil. Z apki widze czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabin Napisano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Podłączę się do wątku z pytaniem - czy ten licznik podaje też całkowitą liczbę przejechanych kilometrów (tzn. sumę z wszystkich aktywności)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k3rad Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Bsc200 zakupiony i jestem w trakcie testowania. Czy ten mały kompas po prawej stronie, powinien się obracać i wskazywać północ? U mnie jest nieruchomy cały cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca (edytowane) Wczoraj jechałem pierwszy raz z tą nawigacją i jestem bardziej niż zadowolony, trasa krótka bo tylko 20 km. ale zupełnie nowymi drogami i musiałem się tylko raz zawrócić. Trasa stworzona na bikerouter.de licznik bez problemu przyjął .gpx nie trzeba konwertować do .fit zdaje się że robi to automatycznie. Prowadzenie jest zaskakująco intuicyjne, "kreska" się odwraca wraz z kierunkiem jazdy no i jest oczywiście kompas. Co jeszcze jest fajne, po podłączeniu do kompa wyświetla zawartość licznika można ręcznie wgrywać/usuwać trasy czy aktywności, przydatna rzecz BSC100 tego nie miał. Jedyna rzecz która mi się nie podoba to czasami losowo pika bez powodu na prostej drodze, mam nadzieję że to trochę usprawnią poprzez firmware. Ogólnie biorąc pod uwagę że można go wyrwać za dobrze poniżej 200 zł. to jak dla mnie absolutna rewelacja. Edytowane 16 Czerwca przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Safar Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Wyłącz dźwięk to nie będzie pikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi