Mixons Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Witam poszukuję wygodnego, rekreacyjnego roweru MTB dla taty(56lat). Wzrost 180cm, przekrok 80cm, waga 90kg. Będzie używany głównie na wycieczki w niezbyt ciężki teren. Rower ma być docelowo przerobiony na elektryczny z małym silnikiem przekładniowym w tylnym kole. Raczej skłaniam się ku używce z okolic Krakowa, ale może też być nowy jeśli nie uda się znaleźć nic ciekawego. Najlepiej jakby z przodu była korba jednorzędowa, ponieważ z uwagi na napęd elektryczny nie będzie potrzebny duży zakres przełożeń, a brak przedniej przerzutki to zawsze mniej rzeczy, które mogą się zepsuć i prostsza obsługa. Fajnie jakby rower miał jakiś w miarę dobry amortyzator, dużo bardziej zależy mi na nim niż na reszcie osprzętu. Ewentualnie za jakimi konkretnymi modelami się rozejrzeć? Czy moglibyście coś polecić? Edytowane 3 Maja 2023 przez Mixons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warecki Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Mi ostatnio polecali ten model, możne cie zainteresuje, jest kilka wariantów. https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-gorski-mtb-indiana-x-pulser-6-9-m21-29-cali-meski-czarny?gclid=CjwKCAjwo7iiBhAEEiwAsIxQEfEBddFms-5Q8-QzmtZTCVp_x1aGVNwSvymC8nFaDkelik8AaMYGyBoCnzMQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bwheeler Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Indiana polecana przez kolegę to dobry wybór, ja miałem podobny przypadek szukałem mtb do przeróbki na elektryka z silnikiem w tylnym kole. Chciałem przełożyć silnik z wysłużonego krossa do czegoś nowszego, finalnie zdecydowałem się na Northtec Cayon 2x10, maja też tańsze modele na dobrym osprzęcie. Chyba jeden z lepszych stosunków ceny do tego co dostajesz, to jest Polska firma z Czechowic-Dziedzic co dla mnie było dodatkowym plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixons Napisano 4 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Dzięki za propozycje. A co sądzicie o tym Rockriderze z 2021 roku: https://www.olx.pl/d/oferta/rockrider-st900s-l-27-5-full-CID767-IDU34OM.html? Warto tyle zapłacić za takiego fulla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixons Napisano 5 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Zdecydowałem się jednak na wyżej poleconego Indiana X Pulser 6.9, po rabatach wyszło 2700zł, więc myślę że za taki osprzęt bardzo dobra cena. Jedyne obawy mam co do ramy, bo z czegoś tak niska cena wynika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maro238 Napisano 6 Maja 2023 Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 A co byście powiedzieli na https://bikepark24.pl/Rower-Cube-Access-WS-blacknblue.html dla kobiety do jazdy rekreacyjnej, warto? czy w tym budżecie nie koniecznie, jakieś alternatywy? z góry dziękuję za wszystkie polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi