Namaj Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Obecnie dojeżdżam Schwalbe Nobby Nic 26x2,1, rower to MTB/XC, obręcze Rodi Excalibur XC 32. Gość ze sklepu rowerowego polecał mi Continentale X-King 26x2,2 albo X-Cross 26x2,2 - oba modele wydają się być niezłe tzn. mają dość agresywny bieżnik i w lesie powinny się sprawdzić, a przy tym nie są bardzo ciężkie oraz przystępne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Race king, szybszy niż xking. Nawet przez błoto to idzie. W porównaniu z tym co masz teraz, na twardym gruncie czy asfalcie będą lepiej trzymać. Na luźnej nawierzchni gorzej. na pewno będzie lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 1 godzinę temu, Namaj napisał: X-Cross 26x2,2 Nie ma takich opon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Chodziło pewnie o Conti X-Kingi. Mam na przednim kole i są takie sobie. Specowskie FastTraki były dużo lepsze. Lżejsze, stabilniejsze na piachu i toczyły się o niebo lepiej. Podstawowe wersje 2.1" są do znalezienia za około 100zł. PS. Aha... no i wiem, że Vittoria Mezcal lepsza... Ale nie za 100zł. Edytowane 2 Maja 2023 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Namaj Napisano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 9 godzin temu, graveloiksctrailowka napisał: Race king, szybszy niż xking. Nawet przez błoto to idzie. W porównaniu z tym co masz teraz, na twardym gruncie czy asfalcie będą lepiej trzymać. Na luźnej nawierzchni gorzej. na pewno będzie lżej. Race Kingi kosztowałyby mnie jakieś 145 zł za parę, więc spoko. 9 godzin temu, TheJW napisał: Nie ma takich opon... @Brombosz Miałem na myśli Cross Kingi. Cenowo w zasadzie to samo co Race Kingi, a Cross Kingi są nieco droższe. Wezmę w takim razie chyba te Race Kingi. Coś lepszego do 100 zł za szt. się znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Tanie Conti lecą w kulki z wymiarami. Jak chcesz podobny rozmiar do tego co miałeś przy Schwalbe 2,1", to szukaj Conti w rozmiarze 2,2-2,3". Dopiero wyższe modele Continentala trzymają się podanych przez producenta cyfr. A czy można lepiej? No pewnie można... https://www.bike-discount.de/en/vittoria-mezcal-iii-29-mtb-graphene-wire-tyre?number=20073400-40180091&__delivery=30&__currency=1&gclid=EAIaIQobChMIipGIwfDX_gIVESwYCh3DMwDAEAQYByABEgLeyPD_BwE Za dwie + wysyłka po przeliczeniu wyjdzie chyba właśnie około 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 W centrum rowerowe mezcal w tym rozmiarze to 109 zł sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 7 godzin temu, Brombosz napisał: A czy można lepiej? No pewnie można... https://www.bike-discount.de/en/vittoria-mezcal-iii-29-mtb-graphene-wire-tyre?number=20073400-40180091&__delivery=30&__currency=1&gclid=EAIaIQobChMIipGIwfDX_gIVESwYCh3DMwDAEAQYByABEgLeyPD_BwE Za dwie + wysyłka po przeliczeniu wyjdzie chyba właśnie około 200zł Autor szuka opon 26 cali. Podałeś 29... Mezcal to bardzo fajna opona, ale raczej w wersji TLR lub TNT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 3 Maja 2023 Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Cytat Autor szuka opon 26 cali. Podałeś 29... @bogus Faktycznie, wybaczyć proszę... Szukałem patrząc też na cenę i się widać zamotałem w zakładkach. W każdym razie są dostępne i 26"... gdzieś tam w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Namaj Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 W dniu 3.05.2023 o 02:23, Brombosz napisał: Tanie Conti lecą w kulki z wymiarami. Jak chcesz podobny rozmiar do tego co miałeś przy Schwalbe 2,1", to szukaj Conti w rozmiarze 2,2-2,3". Dopiero wyższe modele Continentala trzymają się podanych przez producenta cyfr. A czy można lepiej? No pewnie można... https://www.bike-discount.de/en/vittoria-mezcal-iii-29-mtb-graphene-wire-tyre?number=20073400-40180091&__delivery=30&__currency=1&gclid=EAIaIQobChMIipGIwfDX_gIVESwYCh3DMwDAEAQYByABEgLeyPD_BwE Za dwie + wysyłka po przeliczeniu wyjdzie chyba właśnie około 200zł. Już zostanę przy tych Race Kingach i wezmę 26x2,2. Dziękuję Ci za pomoc oraz pozostałym forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi