nonamefound Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Cześć, zmagam się od wielu lat z pewnym problemem, który polega na nierównomiernym rozłożeniu nacisku kości kulszowych na siodełko. Powiedziałbym nawet, że siedzę tylko na prawej kości kulszowej. Powoduje to nadmierny ból tyłka przy dłuższych przejazdach i brak poczucia stabilności siedząc na rowerze. Mam wrażenie, jakby moje ciało cały czas uciekało w prawą stronę. Problem występuje niezależnie od typu roweru, siodełka, pedałów itd. i generalnie postanowiłem coś z tym zrobić. Jestem po pierwszych konsultacjach z fizjoterapeutami, żaden z nich nie zauważył u mnie żadnych nadzwyczajnych dysproporcji w ciele i żaden nie był w stanie postawić jednoznacznej diagnozy. Generalnie wykonuję pewne zalecone przez nich ćwiczenia ale jak na razie jakichkolwiek efektów brak. Pytanie czy może mieliście podobne problemy? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Kolega w tym wątku opisał tego typu problem. U niego skutkowało to bólem kolana. https://www.forumrowerowe.org/topic/263831-siodełko-bisaddle-siodło-pod-każde-4-liery/#comment-2424789 Edytowane 2 Maja 2023 przez chrismel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi