comrat Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 mam dziwny problem.. kupiłem Krossa Eskera 6.0 pierwsze 200 km było ok... potem pojawił się irytujący symptom... na środkowych zębatkach z tyłu... 2 graniczne z dołu i 2 graniczne z góry problem jest mniejszy.... ale na tych w środku... podczas mocniejszego pedałowania/naciskania na napęd pojawiają się trzaski i strzały... na tych samych przełożeniach podczas "lajtowego naciskania" problem cichnie... kręciłem naciągiem linki przy przerzutce tylnej w lewo i w prawo... i problem został (poza rozregulowaniem przerzutki.... wróciłem więc do ustawień nominalnych by biegi wchodziły równo)... jechać się da, biegi wchodzą prawidłowo... ale wiecie... jakże to wku..... kiedy zamiast cichej jazdy pod górkę słyszysz cały czas strzelanie i cykanie z tyłu.... ( i nie jest to siodełko bo też to już kiedyś przerabiałem) miął ktoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) A na pewno to z tyłu? Gdzieś czytałem że kasety shimano 105 miewają krzywe zęby i może później być kicha. Edytowane 1 Maja 2023 przez Adam55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) Kaseta się poluzowała, trzeba ją dokręcić. Chwyć palcami dwie zębatki kasety i spróbuj nimi poruszać. Edytowane 1 Maja 2023 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Ja miałem coś podobnego, ale regulacja przerzutki zlikwidowała problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 1 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 regulowałem.... w trasie.. w lewo i w prawo. i cały czas to samo.... biegi wchodzą ale strzelanie trak mnie denrewuje że nie mogę wysiedzieć na siodełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Wyreguluj przerzutke i sprawdz czy któryś z zębów nie podnosi ci lancucha na kasecie. Jeśli tak to masz za mocno naciągnięta linkę, zbyt wykręcona baryłkę, lub krzywy ząb który trzeba dogiac śrubokrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Brzmi trochę jak nie dotarty napęd, czyli np nowy lancach na używanej kasecie, lub mocno zużyty napęd gdzie używane były gównie wybrane biegi, przez co kaseta nie zużyła się równomiernie. Może podrzuć zdjęcia kasety, korby, bo pewnie film z jazdy będzie ciężko samemu zrobić, bez GoPro czy innej kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi