kubam2957 Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Witam, czy amortyzator X-Fusion RC32 skok 130mm wystarczy do enduro czy jednak próbować jakiś z 150/160 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xAdam43 Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Musiałbyś skonkretyzować gdzie jeździsz i na jakiej ramie, bo między 130 a 160 jest przepaść i możesz zepsuć geometrię roweru. Na dzisiejsze enduro tzw. ścieżkowe po wyprofilowanych trasach bez skakania ten amor będzie po prostu ok...i nic więcej. Czyli w sumie odpowiedź ogólna brzmi - NIE Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubam2957 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 aktualnie nie posiadam roweru, planuję kupić dartmoora primala evo 2022, rama rozmiar L - 18,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubam2957 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 mam jeszcze do wyboru dartmoora horneta 2022 z amortyzatorami Rock Silver R 150mm ale mnie trochę odrzuca gdyż nie ma regulacji powietrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 RockShox 35 Silver... straszna kupa. Nie mnaiej jednak X-F RC32 nie jest widłem typowo enduro. Ro podstawowe coś do XC i lekkeogo trailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 kubam2957 a czym dla Ciebie jest jazda "enduro"? Zależy gdzie i jak jeździsz, może i ten Dartmoor Primal będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubam2957 Napisano 1 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 PRZEMOKOLARZ enduro jak dla mnie jazda po ciezkich trasach ale tez skakanie z wysokosci bez myslenia czy amortyzator sie nie wbije do konca wiec myslalem nad 160mm AION Suntour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Nie ma nic złego w dobijaniu amortyzatora do końca skoku, ale primal w ogólności nie jest rowerem nadającym się do enduro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 2 godziny temu, kubam2957 napisał: PRZEMOKOLARZ enduro jak dla mnie jazda po ciezkich trasach ale tez skakanie z wysokosci bez myslenia czy amortyzator sie nie wbije do konca wiec myslalem nad 160mm AION Suntour Poszukaj lepiej jakiegooś Yari. Można w okolicy 1500 nowego znaleźć. To takie minimum minimorum do "enduro". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Do skakania lepiej by było wziąć Horneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Mam Aiona w jednym z rowerów, nie jest zły. Jeździ na nim mój syn i pod nim całkiem fajnie pracuje. kubam2957 chcesz kupić kompletny rower? Czy może masz trochę szpeju to przerzucenia do nowej ramy? Edytowane 2 Maja 2023 przez przemokolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi