aqura Napisano 30 Kwietnia 2023 Napisano 30 Kwietnia 2023 Cześć , W sezonie zimowym pękł mi łańcuch. Zadzwoniłem do starszego pana który zajmuje się wymianą tego typu rzeczy i poinformował mnie ,że trzeba będzie zmienić kasetę aby łańcuch nie skakał. Dlatego kieruje pytanie dla was - Czy to naprawdę konieczne ? Uważam ,że mam dobrą kasetę w rowerze i nie chciałbym wymieniać jej . Dzięki za pomoc ❤️ Cytuj
Mod Team sznib Napisano 30 Kwietnia 2023 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2023 Zależy jak bardzo był rozciągnięty łańcuch. Możesz wymienić sam łańcuch i jak będzie skakał ze względu na zbyt zużyte zębatki, dopiero wtedy kasetę. Cytuj
Adam55 Napisano 30 Kwietnia 2023 Napisano 30 Kwietnia 2023 Kup nowy i zobaczysz. Będzie przeskakiwać kup nowa kasetę i najlepiej drugi łańcuch, a w zależności jaki to napęd przekładaj łańcuchy na zmianę w zależności od zrobionych kilometrów. . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi