aqura Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Cześć , W sezonie zimowym pękł mi łańcuch. Zadzwoniłem do starszego pana który zajmuje się wymianą tego typu rzeczy i poinformował mnie ,że trzeba będzie zmienić kasetę aby łańcuch nie skakał. Dlatego kieruje pytanie dla was - Czy to naprawdę konieczne ? Uważam ,że mam dobrą kasetę w rowerze i nie chciałbym wymieniać jej . Dzięki za pomoc ❤️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Zależy jak bardzo był rozciągnięty łańcuch. Możesz wymienić sam łańcuch i jak będzie skakał ze względu na zbyt zużyte zębatki, dopiero wtedy kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Kup nowy i zobaczysz. Będzie przeskakiwać kup nowa kasetę i najlepiej drugi łańcuch, a w zależności jaki to napęd przekładaj łańcuchy na zmianę w zależności od zrobionych kilometrów. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi