szamanos Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Witam Proszę o pomoc w identyfikacji osi sturmey archer. W załączeniu zdjęcia. Piasta 3 biegowa. Długość osi 163mm. Ilość zębów na zębatce osi 20. Na pewno nie jest to HSA370 i HSA440. Sama piasta nie ma oznaczenia. Jedyne oznaczenia jakie znalazłem to te z hamulca bębnowego. Koło jest z roweru Gazelle. Jak widać oś pękła na pół i potrzebuje kupić nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Zapytaj tutaj: Oś sturmey sprawdź w naszym sklepie e-bmx.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanos Napisano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Witam Na początek polecam skelp e-bmx.pl jest tam fachowiec, który zna się na robocie i pomógł dobrać zamiennik. We Wrocławiu wszyscy rozkładali bezradnie ręce. Oryginalna piasta to prawdopodobnie sturmey archer SAB 3, a oś to już nie produkowana HSA 471 zamiennikiem do niej jest oś HSA 571. Zamiennik już założyłem i wszystko pasuje jak trzeba. Podobno jest to typowa usterka dla tej piasty. Przy okazji takiej awarii polecam sprawdzić zębatki planetarne, ponieważ często ulegają awarii razem z osią. U mnie tak było nie sprawdziłem dokładnie i teraz czekam na części. Poniżej link osi HSA 571. http://e-bmx.pl/opis/4381173/os-sturmey-archer-hsa571-163mm-oryginal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi